Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 07:03:06
Uzņēmējdarbība » Polija interesēta sadarbībā ar Jūrmalu ekonomikas un tūrisma jomā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Polija interesēta sadarbībā ar Jūrmalu ekonomikas un tūrisma jomā
Autors: Solvita Barkāne, 29/07/2010 14:15

Polijas vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis (Jerzy Marek Nowakowski) izteicis vēlmi attīstīt sadarbību ar Jūrmalas pilsētu uzņēmējdarbības, tūrisma un kultūras jomā. Šāds priekšlikums izskanēja vakar, 28.jūlijā, tiekoties ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Romualdu Ražuku. Sarunā piedalījās arī Polijas vēstniecības padomnieks, Konsulārās nodaļas vadītājs Janušs Davidovičs (Janusz Dawidowicz).

„Baltijas valstis atrodas tuvu Polijai, un Latvija un arī Jūrmala mūsu valsts iedzīvotājiem ir iecienīts ceļojumu galamērķis,” atzina vēstnieks J.M. Novakovskis. Tūristiem no Polijas Jūrmala ir interesanta gan ar bagātīgajiem dabas ārstnieciskajiem resursiem, gan kultūrvēsturiskiem apskates objektiem.

„Jūrmalai ir labs potenciāls tūrisma jomā. Veicot papildu ieguldījumus pilsētas infrastruktūrā, Jūrmala varētu piesaistīt vēl vairāk apmeklētāju – arī ziemā, kad nav aktīvā tūrisma sezona, un tādējādi tas būtu ieguvums ne tikai Jūrmalas pilsētai, bet arī Latvijai,” sacīja J.M. Novakovskis.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs R.Ražuks informēja, ka investīciju piesaistei Jūrmalai ļoti nozīmīgi ir iegūt kūrortpilsētas statusu. Tas dotu iespēju gan piedalīties ar kūrortu attīstību saistītos projektos un izmantot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, kā arī saņemt valsts atbalstu kūrortu attīstības veicināšanai.

J.M. Novakovskis atzinīgi novērtēja saglabāto Jūrmalas vēsturisko arhitektūras mantojumu ­– koka apbūvi. Viņš informēja, ka Polijas vēstniecība Jūrmalā vēlas veidot savu rezidenci – šim nolūkam iegādāta ēka, kas tiks atjaunota tās sākotnējā vēsturiskajā izskatā.

R.Ražuks atbalstīja šo ieceri, jo tādējādi Jūrmala iegūtu vēl vienu sakārtotu namu, kas papildinātu pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu. Domes priekšsēdētājs izteica arī pārliecību, ka Jūrmala varētu sadarboties ar Poliju tūrisma un kultūras pasākumu jomā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu