Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 04:34:51
Uzņēmējdarbība » Prognozē informācijas tehnoloģiju izdevumu pieaugumu 2010.gadā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Prognozē informācijas tehnoloģiju izdevumu pieaugumu 2010.gadā
Autors: Renāte Logina, 29/07/2010 11:04

Kaut arī 2009.gadā visā pasaulē strauji samazinājās izdevumi informācijas tehnoloģijām, tirgus izpētes kompānija Gartner prognozē, ka šā gada beigās tiks fiksēts pieaugums IT izdevumiem.  Galvenais noteicošais faktors izmaksu pieaugumam būs jaunas tehnikas un programmatūras iegādes. 

Saskaņā ar Gartner pasaules prognozēm, lielākais pieaugums varētu būt tieši tehnikas segmentā.  Tur izdevumi varētu pieaugt par 9,1%, salīdzinot ar 2009.gadu (no 334 milj. ASV dolāru līdz 365 milj. ASV dolāru).  Otrajā vietā izaugsmes tempu ziņā ir  programmatūras segments, kur gaidāms 3,1% pieaugums (no 222 milj. līdz 229 milj. ASV dolāru). Trešajā vietā - IT pakalpojumu joma, kur gaidāms 2,9% pieaugums (no 763 milj. 786 milj. ASV dolāru).
 
IT kompānijas DPA vadītājs Juris Vilders norāda, ka pasaules prognozes atspoguļo arī Latvijas situāciju: „Sakarā ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos pēdējos pāris gados, arī Latvijā samazinājās izdevumi IT. Gan privātais, gan publiskais sektors meklēja risinājumus, kas sniegtu ātru atdevi veiktajām investīcijām, tāpēc lielākā daļa izdevumu tika novirzīti dažādiem IT pakalpojumiem, nevis tehniskā aprīkojuma iegādei.  Šobrī, līdz ar migrāciju uz jauno Windows 7 sistēmu, daudzi izvēlēsies arī modernizēt esošo IT infrastruktūru,“ skaidro J.Vilders.  

Kompānijas DPA vadītājs akcentē, ka Microsoft operētājsistēmas Windows 7 uznācienam jau ir bijusi pozitīva ietekme uz datoru pārdošanu. „Šogad IT tirgotāji var sagaidīt tirdzniecības apjomu pieaugumu ne tikai Windows 7 operētājsistēmas ieviešanas dēļ, bet arī pateicoties citiem Microsoft jaunajiem produktiem, piemēram Office 2010, SharePoint 2010, grafisko programmu jaunās versijas, un citiem, kas guvuši plašu interesi un pozitīvu novērtējumu no patērētāju puses. Līdz ar šiem jaunajiem programmproduktiem atsāksies arī aktīvāka datortehnikas tirdzniecība, ko līdz šim bija aizkavējusi ekonomiskā situācija,“ skaidro J.Vilders. 


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu