Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 10:16:03
Sociālpolitika » No amata atbrīvots SIA „Rīgas nami” valdes priekšsēdētājs
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
No amata atbrīvots SIA „Rīgas nami” valdes priekšsēdētājs
Autors: Solvita Barkāne, 28/07/2010 14:38

Šodien, iepazīstoties ar revīzijas rezultātiem SIA „Rīgas nami”, ārkārtas dalībnieku sapulcē tika konstatēti vairāki būtiski pārkāpumi uzņēmuma un tā vadītāja darbībā. Uzņēmumā sistemātiski darbiniekiem piešķirtas piemaksas, kuras pat trīskārt pārsniegušas viņu pamatalgu. Turklāt šīs piemaksas piešķirtas pēc neskaidriem un necaurspīdīgiem principiem.

Revīzijas laikā atklāti vēl vairāki pārkāpumi, piemēram, uzņēmuma kasē tiek glabāti ievērojami skaidras naudas līdzekļi - līdz pat 80 000 latu. Šo naudas līdzekļu izcelsmi un izlietojumu nav iespējams izkontrolēt. Turklāt secināts, ka uzņēmuma vadība apgrūtinājusi un kavējusi revīzijas veikšanu, nesniedzot nepieciešamos dokumentus.

Tādējādi ārkārtas dalībnieku sapulcē secināts, ka SIA „Rīgas nami” valdes priekšsēdētājs Andris Lācis nav pienācīgā kārtā pildījis amata pienākumus, kavējis revīzijas veikšanu un pieļāvis pārkāpumus uzņēmuma saimnieciskajā darbībā. Pamatojoties uz šiem secinājumiem, Andris Lācis atbrīvots no amata. Lai nodrošinātu uzņēmuma pilnvērtīgu darbību, SIA „Rīgas nami” valdē Andra Lāča vietā iecelts Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Kārlis Kavacs.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu