Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 02:48:34
Pasaule » Hāgā "Gemeentemuseum" atklāj Gustava Kluča izstādi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Hāgā "Gemeentemuseum" atklāj Gustava Kluča izstādi
Autors: Iveta Derkusova, 11/04/2008 13:12

11.aprīlī Hāgas Gemeentemuseum tiek atklāta izcilā latviešu mākslinieka Gustava Kluča darbu izstāde no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) kolekcijas. Ekspozīcija būs skatāma līdz 13.jūlijam.

Tā ir pirmā Latvijas mākslas izstāde vienā no Nīderlandes trim apmeklētākajiem muzejiem un tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Nīderlandē, un tā ievada Latvijas Republikas 90.gadadienai veltīto pasākumu programmu Nīderlandē.

Izstādi atklās Latvijas vēstniece Nīderlandē Baiba Braže, pēc tam rīkojot pieņemšanu īpaši aicinātajiem viesiem - Nīderlandes politiķiem, uzņēmējiem, kultūras un mēdiju pārstāvjiem, latviešu sabiedrības pārstāvjiem, kā arī Nīderlandē akreditētajam diplomātiskajam korpusam.

Hāgas "Gemeentemuseum" tiks eksponēti 70 mākslas darbi, kuri Gustavu Kluci apliecina kā vienu no nozīmīgākajiem konstruktīvisma pārstāvjiem un fotomontāžas pionieri. Izstādē būs skatāmi 1920.gadu sākuma konstruktīvie zīmējumi un virkne 1920.gadu otrās puses zīmējumu, kas saistīti ar darbu pie izstāžu dizaina veidošanas. Ekspozīcijas kodolu veidos vairāki desmiti fotomontāžu - plakātu, pastkaršu un grāmatu ilustrāciju meti, kas galvenokārt tapuši no 1925. līdz 1930.gadam.

Pēdējā desmitgadē mākslas kuratoru interese par LNMM kolekciju aizvien pieaug, Kluča darbi regulāri tiek eksponēti dažādiem 20.gadsimta mākslas vēstures jautājumiem veltītās izstādēs, vienlaikus saglabājot gan pretrunīgi traktēta mākslas mantojuma, gan starptautiski novērtēta dārguma statusu.

Hāgas "Gemeentemuseum" ir Nīderlandes trešais apmeklētākais muzejs (aiz van Goga un valsts muzeja) un vienlaikus ar G.Kluča izstādi tajā notiek P.Pikasso, L.Freida un citu pasaulslavenu mākslinieku izstādes.


Papildus informācijai
Latvijas vēstniecība Nīderlandē                            
LNMM Balistraat 88, 2585XX Den Haag                        
Iveta Derkusova
Tel. 31070 306 39 34                                         
Tel: 37167357403
embassy.netherlands@mfa.gov.lv                      
Iveta.Derkusova@lnmm.lv
http://www.vmm.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu