Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 10:16:09
Sociālpolitika » Būs iespēja saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Būs iespēja saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei
Autors: Solvita Barkāne, 27/07/2010 16:26

Labklājības departaments aicina rīdziniekus, gatavojoties jaunajam mācību gadam, saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei. Ir plānots, ka palīdzību saņems visi, kam tā pienākas saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par Rīgas pilsētas pašvaldības sociālajiem pabalstiem.

Tiesības saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā divpadsmit mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim. Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, un sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma).

Pabalsta apmērs ir 25 lati. Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskais pārstāvis vai bērns līdz 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai iesniedz rakstisku iesniegumu un izglītības iestādes izziņu par to, ka bērns šajā iestādē mācās, kā arī jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

2009. gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 4659 rīdzinieki. Kopumā 2009. gadā pabalstam mācību līdzekļu iegādei izlietoti 175 390 lati no pilsētas budžeta līdzekļiem.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu