Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 14:02:48
Sociālpolitika » Varēs brīvprātīgi reģistrēt velosipēdus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Varēs brīvprātīgi reģistrēt velosipēdus
Autors: Solvita Barkāne, 22/07/2010 14:41

Satiksmes ministrija un VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) nākusi klajā ar jaunu iniciatīvu – dot iespēju personām brīvprātīgi reģistrēt savus velosipēdus.

Tādējādi zādzības gadījumā riteni būtu iespējams vieglāk identificēt, kas pašlaik ir aktuāla problēma. Tāpat varētu nodrošināt arī to uzskaiti valsts reģistrā, kas sniegtu aptuvenu priekšstatu par aktīvā dzīvesveida cienītāju – velosipēdistu – skaitu valstī.

Tie, kuri vēlēsies reģistrēt savu velosipēdu, to ērti varēs izdarīt elektroniskā veidā CSDD mājaslapā www.csdd.lv vai dodoties uz kādu no CSDD nodaļām. Plānots, ka velosipēdus drīkstēs reģistrēt personas, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, aizbildņi nepilngadīgiem bērniem un arī juridiskas personas.

Brīvprātīgi reģistrējot velosipēdu, personai būs jānorāda transportlīdzekļa tehniskie dati un veids, kādā tā ieguvusi īpašuma tiesības uz riteni.

Velosipēdus bez rāmja numura CSDD nebūs iespējams reģistrēt.

Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumu grozījumos precizētas arī CSDD tiesības pārbaudīt datus Šengenas informācijas sistēmā. Turpmāk to varēs darīt arī, reģistrējot transportlīdzekļu īpašnieku maiņu, noņemot spēkratu no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai izvešanai no valsts. Līdz šim pārbaudes Šengenas informācijas sistēmā veica tikai pirmo reizi Latvijā reģistrējot no ārvalsts ievestu transportlīdzekli. 

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu