Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 05:01:07
Sociālpolitika » Notiks akcija drošas velobraukšanas veicināšanai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Notiks akcija drošas velobraukšanas veicināšanai
Autors: Laima Paula, 19/07/2010 14:58

Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar tirdzniecības parku „Alfa” aizsāk informatīvu akciju par drošu pārvietošanos ar velosipēdu. Akcijas mērķis ir uzlabot velobraucēju satiksmes drošību, pievēršot uzmanību velosipēdistu biežākajām problēmsituācijām pilsētā, kā arī veicināt satiksmes dalībnieku savstarpējo cieņu.

Akcijas laikā jūlijā interneta vidē tiks izplatīts videomateriāls „Praktiski ieteikumi drošai velobraukšanai”, kurā atspoguļotas velobraucēju biežākās problēmsituācijas pilsētas satiksmē un sniegti praktiski ieteikumi, kā šādās situācijās rīkoties, lai neapdraudētu savu un pārējo drošību.

No jūlija līdz oktobrim sabiedriskā transporta pieturvietās galvaspilsētā būs arī redzami vides reklāmas plakāti, kuros sabiedrībā atpazīstami cilvēki aicina ņemt vērā drošas satiksmes ieteikumus, ko paši ikdienā ievēro, braucot ar velosipēdu, lai pārvietošanās ar velosipēdu pilsētā būtu drošāka.

Rīgā arvien vairāk cilvēku brauc ar velosipēdu un arī turpmāk brauks. Lai arī Rīgas pašvaldība būvē no brauktuves atdalītus veloceliņus, tomēr vajadzības ir daudz lielākas un pieprasījums palielinās daudz straujāk nekā iespējas pilnībā pārveidot ielu infrastruktūru. Tādēļ velosipēdistu drošības uzlabošanai un satiksmes dalībnieku savstarpējās cieņas veicināšanai akcijas organizētāji vēlas uzrunāt pašus velobraucējus, sniedzot tiem praktiskus padomus, ko būtu vērts ņemt vērā, lai pārvietoties ar velosipēdu pilsētā būtu drošāk jau šobrīd pie esošās ielu infrastruktūras.

Vienlaikus akcijas organizētāji vēlas atgādināt par visu satiksmes dalībnieku savstarpējo cieņu uz ceļa neatkarīgi no transporta veida, ar ko cilvēks pārvietojas. Cienīt sevi un citus kā pilnvērtīgus satiksmes dalībniekus ir pirmais solis drošai pārvietošanai pilsētā.

Jūlijs kā akcijas sākums ir izvēlēts ne tikai kā mēnesis ar lielu velosipēdistu īpatsvaru pilsētas satiksmē, kad liela daļa iedzīvotāju ir atvaļinājumos un daudz biežāk brauc ar velosipēdu, bet arī tādēļ, ka pēc Ceļu policijas datiem Rīgā 2009. gadā vislielākais ceļu satiksmes negadījumu skaits, kurā iesaistīti velosipēda vadītāji, tika reģistrēti tieši jūlijā. Jūlijā reģistrēts arī lielākais ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo velosipēdu vadītāju skaits. Kopumā 2009. gadā Rīgā ir reģistrēti 213 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti 215 velobraucēji. No tiem 3 cilvēki ir gājuši bojā, 11 cilvēki ir smagi ievainoti, 87 cilvēki ir viegli ievainoti, bet 114 – tikuši sveikā ar pamatīgu izbīli.

 


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu