Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 03:13:44
Sociālpolitika » Par gandrīz trešdaļu pieaug ārvalstīs dzimušo pilsoņu skaits
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Par gandrīz trešdaļu pieaug ārvalstīs dzimušo pilsoņu skaits
Autors: Solvita Barkāne, 13/07/2010 15:16

Gada pirmajos sešos mēnešos būtiski pieaudzis ārvalstīs dzimušo bērnu skaits, kuru vecāki Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) lūguši bērnam piešķirt Latvijas pilsonību.

Kā rāda Pārvaldes apkopotā statistika par gada pirmajiem sešiem mēnešiem, šogad par Latvijas pilsoņiem atzīti 1039 ārvalstīs dzimuši mazuļi, kuriem vismaz viens no vecākiem ir Latvijas pilsonis. Ja salīdzina ar gadu iepriekš, šogad vērojams ārvalstīs dzimušo Latvijas pilsoņu skaita pieaugums par vairāk nekā 27 procentiem, jo pērn šajā pašā laika posmā tika saņemti vien 818 iesniegumi.

Visbiežāk bērnam Latvijas pilsonību lūdz reģistrēt ģimenes, kas pārcēlušās uz Lielbritāniju vai Īriju, no kurienes tiek saņemta aptuveni puse no visiem iesniegumiem. Tāpat Latvijas pilsoņiem bērni dzimst arī Skandināvijas valstīs, kā arī Krievijā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

Šogad vērojama arī tendence, ka arvien biežāk ārzemēs dzimušajiem bērniem vecāki izvēlas divas pilsonības – gan Latvijas, gan arī otras valsts, kur bērns ir piedzimis vai kuras pavalstnieks ir otrs vecāks, ja ģimene ir jaukta.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu