Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 04:23:23
Pasaule » Arlietu ministrs Maris Riekstins ar Vacijas arlietu ministru Franku Valteru Steinmeieru parruna regionalo sadarbibu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Arlietu ministrs Maris Riekstins ar Vacijas arlietu ministru Franku Valteru Steinmeieru parruna regionalo sadarbibu
Autors: Ārlietu ministrija, 10/04/2008 10:21

9.aprili arlietu ministrs Maris Riekstins un Vacijas federalais arlietu ministrs Franks  Valters Steinmeiers (Frank-Walter Steinmeier) izteica gandarijumu par valstu divpusejo attiecibu dinamiku un bija vienispratis par nepieciesamibu stiprinat regionalo sadarbibu.

M. Riekstins vizites laika Vacija informeja F.V. Steinmeieru par Latvijas prezidenturas Baltijas juras valstu padome (BJVP) aktualitatem, tai skaita 3. un 4.junija planoto BJVP valstu un valdibu vaditaju samitu Riga.

Saistiba ar Lisabonas liguma ratifikacijas procesu abas puses izteica ceribu, ka Liguma ratifikacija visas ES dalibvalstis norisinasies veiksmigi un tas stasies speka paredzetaja laika nakama gada 1.janvari. Latvijas un Vacijas arlietu ministri atzina, ka jaturpina diskusijas par ES instituciju funkcionesanu pec Lisabonas liguma pienemsanas un butiska uzmaniba liguma ieviesana japievers jautajumiem, kas saistiti ar Eiropas Arejas darbibas dienesta izveidi.

Ministri apsprieda ari starptautiskas politikas aktualitates, tostarp no 2. lidz 4. aprilim Bukareste notikuso NATO samitu. M. Riekstins informeja par Latvijas ieguldijumu Eiropas kaiminattiecibu politika, ipasi uzsverot sadarbibas stiprinasanu ar Ukrainu un Gruziju. 

Tiekoties ar Vacijas federalas kancleres padomnieku arlietu un drosibas jautajumos Kristofu Hoisgenu (Christoph Heusgen), tika parrunati aktuali starptautiskas politikas jautajumi. Sarunas ietvaros ipasa uzmaniba tika pieversta Latvijas prezidenturai BJVP un organizacijas reformu procesam. Maris Riekstins noradija, ka sobrid ir izcelamas piecas butiskakas BJVP turpmakas darbibas prioritates - energetika, vide, ekonomika, izglitiba un civila drosiba, ka ari izteica ceribu, ka ari Vacija aktivi iesaistities BJVP reformas procesa.

Vizites nosleguma Latvijas arlietu ministrs piedalijas izstades "Nauda Latvija - vesture un musdienas" atklasana. Izstade notiek Baltijas valstu un Vacijas kulturas gada "Essentia Baltica 2008" pasakumu ietvaros.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu