Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 15:19:08
Sociālpolitika » Jūnijā ERAF atbalstu renovācijai guvušas vēl 16 daudzdzīvokļu mājas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jūnijā ERAF atbalstu renovācijai guvušas vēl 16 daudzdzīvokļu mājas
Autors: Solvita Barkāne, 18/06/2010 12:28

Jūnija pirmajā pusē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ir noslēgusi 16 jaunus līgumus Eiropas Reģionāla attīstības fonda aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros. Šo mājokļu renovācijai tiks piesaistīts ES fondu līdzfinansējums 631 156,47 latu apmērā.

Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās lielākoties veiks ārsienu, cokola, pagraba un bēniņu siltināšanu, vējtvera durvju nomaiņu, jumta pārseguma renovāciju un siltināšanu, logu nomaiņu kāpņu telpās, siltumapgādes sistēmas renovāciju, pamatu hidroizolācijas izbūvi un nostiprināšanu, un individuālās siltumapgādes sistēmas modernizāciju.

Ekonomikas ministrija ar gandarīta, ka 2010.gada pavasarī šīs atbalsta programmas ietvaros renovācijas darbi uzsākti aptuveni 100 daudzdzīvokļu mājās gandrīz 20 apdzīvotās vietās visā Latvijā. Kā apliecina nozaru asociāciju pārstāvji - vērojama tendence, ka dažviet pat pietrūkst sastatņu un būvnieki pierakstās uz tām rindā. Vērtējot šo procesu no ekonomiskās aktivitātes viedokļa, pozitīvi vērtējams arī darba apjoma un darba vietu pieaugums būvniecības nozarē.

Iepazīstoties ar datiem par siltumenerģijas patēriņu jau renovētajās mājās, var secināt, ka pēc renovācijas, salīdzinot ar iepriekšējo apkures sezonu, siltumenerģijas patēriņš šajās mājās ir samazinājies vidēji par 40 %. Tas liecina, ka programmā izvirzītais mērķis – pēc renovācijas mājas energoefektivitātei ir jāpalielinās par 20% – ir sasniegts dubultā apmērā, dažviet pat vēl vairāk.

Kopumā programmas ietvaros (kopš tās uzsākšanas līdz š.g. 15.jūnijam) ir iesniegti 162 projekti no 36 apdzīvotām vietām par kopējo līdzfinansējuma apjomu 7 864 964,54 lati. Šajā laika posmā noslēgti 69 līgumi par projektu īstenošanu, to kopējais finansējuma apjoms ir 3,5 milj. latu.  Visvairāk projektu iesniegumi ir saņemti no Valmieras, Liepājas, Ventspils un Limbažu novada.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu