Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 12:06:26
Eiropas Savienība » Eiropas Parlaments atbalsta eiro ieviešanu Igaunijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Eiropas Parlaments atbalsta eiro ieviešanu Igaunijā
Autors: Solvita Barkāne, 16/06/2010 14:36

Šodien Eiropas Parlaments (EP) galīgajā lasījumā ar pārliecinošu balsu vairākumu atbalstīja eiro ieviešanu Igaunijā. Eiro Igaunijā tiks ieviests 2011.gada 1.janvārī.

"Šis ir skaidrs signāls arī Latvijai, ka turpinot uzņemto ekonomikas kursu arī mēs 2014.gadā tiksim uzņemti eiro zonā," norāda EP deputāts Krišjānis Kariņš.

Kariņš uzsver, ka Igaunija tiek atalgota par stabilu ekonomisko politiku, jo atšķirībā no Latvijas tai ilgstoši ir bijis sabalansēts valsts budžets. Eiro ieviešana kaimiņvalstī ir kopumā laba vēsts Baltijas reģionam. Kariņš ir pārliecināts, ka līdz ar šo lēmumu  palielināsies  ārvalstu investīcijas ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā.

EP ziņojumā norādīts, ka parlaments atbalsta eiro ieviešanu Igaunijā 2011. gada 1. janvārī. EP atzīst, ka  Igaunija ir īstenojusi eiro ieviešanai nepieciešamos kritērijus, pateicoties Igaunijas valdības un iedzīvotāju mērķtiecīgiem, efektīviem un neatlaidīgiem centieniem.

Tajā pašā laikā ziņojumā paustas bažas par Igaunijas iespējām saglabāt zemu inflāciju ilgākā laika posmā. Parlaments aicina Igauniju arī turpmāk īstenot valsts politiku, kas kopumā  veicina valsts ekonomisko stabilitāti.

Pēc EP atzinuma galīgais lēmums par eiro ieviešanu Igaunijā jāpieņem eirozonas dalībvalstu vadītajiem. Galīgo lēmumu paredzēts pieņemt līdz 2010.gada 13.jūlijam.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu