Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 03:30:32
Makroekonomika » Pēdējā ceturksnī vienības vērtība Latvijas eksportprecēm pieaugusi par 2,9%
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pēdējā ceturksnī vienības vērtība Latvijas eksportprecēm pieaugusi par 2,9%
Autors: Solvita Barkāne, 31/05/2010 16:57

2010.gada 1.ceturksnī salīdzinājumā ar 2009.gada attiecīgo periodu vienības vērtība (VV) eksportētajām precēm samazinājās par 0,2% un importētajām precēm – par 2,4%. Savukārt, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, vienības vērtība eksportprecēm pieauga par 2,9% un importprecēm – par 3,0%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2010.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, vidējo eksporta vienības vērtības līmeni visvairāk paaugstināja VV pieaugums ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru ražojumiem, metāliem un to izstrādājumiem, mašīnām un mehānismiem, elektroiekārtām, koksnei un tās izstrādājumiem, kā arī minerālproduktiem.

Lielākā ietekme uz vidējo importa vienības vērtības līmeni 2010.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bija VV pieaugumam mašīnām un mehānismiem, elektroiekārtām, dažādiem izstrādājumiem, kā arī plastmasām un to izstrādājumiem.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu