Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 12. maijs 23:47:12
Pasaule » Māris Riekstiņš Berlīnē tiksies ar Vācijas federālo ārlietu ministru
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Māris Riekstiņš Berlīnē tiksies ar Vācijas federālo ārlietu ministru
Autors: Ārlietu ministrija, 08/04/2008 16:20

9.aprīlī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzturēsies vizītē Vācijā. 

Vizītes laikā Māris Riekstiņš tiksies ar Vācijas federālo ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru (Frank-Walter Steinmeier), kā arī piedalīsies izstādes „Nauda Latvijā: vēsture un mūsdienas” atklāšanā Berlīnes Bode muzejā. Izstāde notiek Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada ESSENTIA BALTICA 2008 ietvaros.

Latvijas un Vācijas ārlietu ministru tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, reģionālās sadarbības jautājumus Baltijas jūras valstu padomes  (BJVP) ietvaros un plašāk, kā arī BJVP dalībvalstu valdību vadītāju samitu, kas norisināsies Rīgā 3. un 4.jūnijā. Plānots, ka abas puses apspriedīs aktuālos ES jautājumus, tostarp Lisabonas līguma ratifikāciju un ieviešanu, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes.

Kā jau ziņots, ESSENTIA BALTICA 2008 atklāšana notika 15.martā Berlīnes Filharmonijā, piedaloties pasaulslavenajam māksliniekam Gidonam Krēmeram un orķestrim „Kremerata Baltica”. Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada ietvaros katra no trim Baltijas valstīm veido savu atsevišķu programmu, vienlaikus uzsverot kopīgo Baltijas valstu vēsturē, kultūrā un tradīcijās. No janvāra līdz novembrim vairākās Vācijas pilsētās (Berlīnē, Štutgartē, Frankfurtē, Hamburgā un Leipcigā) ir iespēja iepazīties ar Latvijas klasisko mūziku, laikmetīgo mākslu, literatūru un vēsturi.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu