Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 06:13:49
Kultūra » Informē par festivālu Positivus 2010
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Informē par festivālu Positivus 2010
Autors: , fotogrāfs: Edijs Pālens, 28/04/2010 20:28


MUSE UN SCISSOR SISTERS ŠOVASAR UZSTĀSIES POSITIVUS FESTIVĀLĀ!

Muse un Scissor Sisters šovasar būs galvenie mākslinieki Positivus festivālā. No šodienas ierobežotā skaitā pieejamas divu dienu biļetes, kas maksā Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Pēc tam divu dienu biļete maksās Ls 33,00. Pieejama arī grupas biļete – pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 24,50; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 28,00. Biļetes nopērkamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

Šogad būs vēl vairāk ārzemju mākslinieku nekā iepriekš, īpašu uzsvaru liksim uz jaunajām grupām. Tuvākajā laikā festivāla programmu papildinās vēl citi mākslinieki, par ko noteikti informēsim.

Britu grupa Muse ir viena no patlaban aktuālākajām un labākajām koncertgrupām pasaulē, kas 2007.gadā sniedza vienu no labākajiem koncertiem, kāds jebkad noticis Rīgā.

Scissor Sisters šogad atkal sola sacelt vētru ar jūnija beigās gaidāmo jauno albumu Night Work, un koncertiem gan Eiropā, gan Amerikā. Jaunā albuma pirmā singla Fire With Fire pirmatskaņojums radio gaidāms jau 7.maijā.

Vieni no interesantākajiem Positivus festivāla viesmāksliniekiem būs spāņu muzikālais projekts Giulia y Los Tellarini, kas sevī apvieno plašu pasaules mūzikas ainavu - Vidusjūras siltumu un šarmu, latino karstasinību, meksikāņu traģiskumu un džeza eleganci. Kino mīļotāji šo grupu atpazīs pēc Vudija Alena filmas Vicky Cristina Barcelona.

Pārsteigumus sola neprognozējamā islandiešu maksliniece Kira Kira, kas ne tikai sacer dziesmas savos projektos, bet arī komponē mūziku teātra izrādēm, dejām un filmām, kā arī veidojusi video un mūzikas instalācijas visā pasaulē.

Positivus festivālā uzstāsies vairākas Baltijas grupas – Lietuvu pārstāvēs Happyendless, kas 2008.gadā ieguva MTV EMA balvu kā Baltijas labākā grupa, savukārt Igauniju – Svjata Vatra un Popidiot, kas šopavasar ieguva četras Igaunijas mūzikas ierakstu gada balvas, tai skaitā kā Gada mākslinieki.

Latviju uz festivāla galvenajām skatuvēm šovasar pārstāvēs četri mākslinieki: Goran Gora, Astro’n’out, Triānas parks, kā arī Prince and Crosby. Plašākā klāstā vietējie mākslinieki uzstāsies uz I Love You skatuves. Kā vienu no galvenajiem viesmāksliniekiem uz šīs skatuves redzēsim Latvijā jau pamanīto un iecienīto igauņu grupu Ewert And The Two Dragons.

Positivus festivāla 2010 apstiprinātie mākslinieki ir:

MUSE (UK)
SCISSOR SISTERS (US)

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR (IE)
ASTRO'N'OUT (LV)
AUTUMN OWLS (IE)
EWERT AND THE TWO DRAGONS (EE)
GIULIA Y LOS TELLARINI (ES)
HAPPYENDLESS (LT)
KIRA KIRA (IS)
POPIDIOT (EE)
PRINCE AND CROSBY (NYC)
STORNOWAY (UK)
SVJATA VATRA (EE, UA)
THE CLIMBERS (UK)
THE GIN RIOTS (UK)
THE MISERABLE RICH (UK)
TRIĀNAS PARKS (LV)












KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu