Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 06:44:09
Kultūra » Gotan Project koncerts Arēnā Rīga.
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Gotan Project koncerts Arēnā Rīga.
Autors: Zane Kivle, fotogrāfs: Edijs Pālens, 16/04/2010 19:14




“Gotan Project”no Francijas, Rīgā uzstājās atkārtoti, klausītājiem prezentējot jauno albumu “Tango 3.0”.

Ar skatītāju lielu atsaucību un atbalstu, vakar, 15.aprīlī, Arēnā Rīga uzstājās elektroniskā tango apvienība “Gotan Project”. Mūziķi no Francijas Rīgā uzstājās atkārtoti, klausītājiem prezentējot jauno albumu “Tango 3.0”.

Argentīniešu tango apvienojumā ar mūsdienīgu skaņu, veido jaunu, muzikālu kopienu, kur tradicionālie motīvi organiski saplūst ar radiopārraižu fragmentiem, hiphopu, house un pat funky džeza noskaņām, kā arī citiem kopā ar tango it kā neiedomājamiem žanriem – tā varētu raksturot “Gotan Project” skanējumu. 75 minūtes garajā koncertprogrammā °

“Gotan Project” 1999.gadā izveidoja trīs mūziķi – franču dīdžejs un mūzikas ierakstu firmas “Ya Basta” īpašnieks Filips Koens Solals, datormūziķis šveicietis Kristofs. A Mullers un tango ģitārists argentīnietis Eduardo Makarofs. Tieši tik dažādo tautību temperaments rada īpašu noskaņu elektroniskās mūzikas un dzīvās skaņas sintēzē. Guvuši vairākus apbalvojumus, to skaitā BBC World Music Awards balvu, “Gotan Project” savu veikumu labprāt uztic izmantošanai citviet – tā viņu izpildītais tango skan romantiskajā filmā ar Ričardu Gīru un Dženiferu Lopesu “Shall We Dance”, kulta seriālā “Sex and the City”, 2008.gada olimpiskajās spēlēs amerikāņu vingrotāja Alīša Sakramone žūrijas priekšā stājās “Gotam Project” mūzikas pavadījumā… tā dzirdama pat. vairākās reklāmās!

Arēnā Rīga franču mūziķi skatītājus un klausītājus ieveda gan tango svelmē, gan mūsdienu ritmos, emocijas papildinot ar krāšņiem videouzvedumiem. Rezultātā iegūts tango visās varavīksnes krāsās: svelmains argentīniešu, stilīgi vecmodīgs, dauntempa klubīgs, semplu hiphopa...Tango ir tik skaists un daudzveidīgs, ka šķiet jau mazsvarīgi, no kā tad īsti tas sastāv. Jo kuram gan gribēsies meklēt pirmsākumus, kad skan šādi ritmi?





























KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu