Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 06:08:29
Makroekonomika » Makroekonomisko rādītāju indekss februārī samazinājies par 5,5%
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Makroekonomisko rādītāju indekss februārī samazinājies par 5,5%
Autors: Solvita Barkāne, 08/04/2010 14:57

Saskaņā ar Finanšu ministrijas novērtējumu, Makroekonomisko rādītāju saliktais indekss (MSI) 2010.gada februārī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, salīdzināmās cenās samazinājās par 5,5%.

Indeksa samazinājumu galvenokārt ietekmēja mazumtirdzniecības apgrozījuma kritums, ostās pārkrauto kravu apjoma un tautsaimniecībā nodarbināto skaita samazināšanās.

Lai izrēķinātu Makroekonomisko rādītāju salikto indeksu, Finanšu ministrija analizē statistikas datus nozīmīgākajos rādītājos – rūpniecības produkcijas fiziskā apjoma indekss, patēriņa cenu indekss, ražotāju cenu indekss, skaidrā nauda apgrozībā, LB neto ārējie aktīvi, vidējās īstermiņa kredītu likmes, bezdarba līmenis, preču eksports, preču imports. Ikmēneša MSI Finanšu ministrija rēķina jau kopš 1995.gada.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu