Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 12. maijs 17:02:50
Pasaule » Zemessardzes vienību virsnieki dodas uz Bosniju-Hercegovinu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Zemessardzes vienību virsnieki dodas uz Bosniju-Hercegovinu
Autors: Līga Rukšāne, 04/04/2008 15:47

Šodien, 4.aprīlī, Zemessardzes štābā notika Zemessardzes 56.kājnieku un 54.Inženiertehniskā bataljona virsnieku pavadīšanas ceremonija pirms došanās uz starptautisko operāciju Bosnijā-Hercegovinā. Abi virsnieki uz Sarajevu izlidos pirmdien, 7.aprīlī, kur nomainīs līdz šim dienošos Latvijas virsniekus.

Viens no virsniekiem NATO vadītajā daudznacionālo operacionālo spēku štābā (MTNFN) pārņems Latvijas kontingenta komandiera pienākumus, bet otrs pildīs štāba virsnieka pienākumus Apvienoto operāciju centra Plānošanas daļā.

Pavadīšanas ceremonijā Zemessardzes komandieris pulkvedis Juris Zeibārts pasniedza virsniekiem Latvijas Republikas karogu un ceļamaizi.

Viens no Zemessardzes galvenajiem uzdevumiem ir sagatavot personālsastāvu dalībai starptautiskajās operācijās. Savu profesionālo sagatavotību un labas zināšanas dažādās militārajās specialitātēs Zemessardzes vienību karavīri ir apliecinājuši ar dalību starptautiskajās operācijās Kosovā, Bosnijā – Hercegovinā un Afganistānā, kur kopumā 2007.gadā savus dienesta uzdevumus veica 42 karavīri.


Informāciju sagatavojusi:
Līga Rukšāne
Zemessardzes štāba
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 7335951
E-pasts: liga.ruksane@mil.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu