Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 20:50:50
Eiropas Savienība » Aprīlī lauksaimnieki varēs pieteikties atbalstam uzņēmumu radīšanai un attīstībai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Aprīlī lauksaimnieki varēs pieteikties atbalstam uzņēmumu radīšanai un attīstībai
Autors: Solvita Barkāne, 16/03/2010 17:11

No šā gada 12.aprīļa Lauku atbalsta dienests (LAD) atsāks pieņemt projektu iesniegumus Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) 2007.-2013.gadam pasākumam "Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)". Šī pasākuma atbalstam sestajā kārtā varēs pieteikties līdz 13.maijam.

Pasākuma mērķis ir veicināt ar lauksaimniecību nesaistītu uzņēmējdarbību vai nodarbinātību lauku teritorijā, dažādojot aktivitātes, kas nav saistītas ar lauksaimniecību, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un ienākumu līmeņa palielināšanos lauku reģionos. Atbalsta pretendents var būt gan fiziska persona, kas vēlas dibināt jaunu mikrouzņēmumu, gan juridiska persona, kas atbilst mikrouzņēmuma definīcijai. Tāpat atbalstam var pieteikties lauksaimniecības produkcijas ražotājs, kas vēlas attīstīt vai dažādot esošo saimniecisko darbību lauku teritorijā. Pasākuma 6. kārtas publiskais finansējums noteikts 6 miljonu latu apmērā.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divu gadu laikā no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu