Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 25. aprīlis 20:38:56
Makroekonomika » Gada laikā ražotāju cenas rūpniecībā samazinājušās par 6,6%
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Gada laikā ražotāju cenas rūpniecībā samazinājušās par 6,6%
Autors: Solvita Barkāne, 19/02/2010 16:43

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā 2010.gada janvārī, salīdzinot ar 2009.gada decembri, palielinājās par 0,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Kopējā cenu līmeņa kāpums bija raksturīgs preču realizācijai eksporta tirgū – par 2,8%, bet vietējā tirgū realizēto preču cenu līmenis janvārī samazinājās par 0,4%. Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija pārtikas produktiem (kāpums par 1,7%), metāliem (par 5,6%) un koksnes un koka izstrādājumiem (par 1,6%). Savukārt, vislielākā pazeminošā ietekme bija cenu kritumam poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā (cenas pazeminājās par 6,4%), kā arī elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 0,4%).

Gada laikā ražotāju cenas rūpniecībā samazinājās par 6,6%. Iekšējā tirgū realizētās produkcijas cenu līmenis saruka par 9,6%, bet eksportētajai produkcijai – par 1,9%, kas ir vismazākais rādītājs kopš 2009.gada janvāra. Lielākā ietekme uz ražotāju cenu kopējo līmeni bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (kritums par 15,4%), pārtikas produktu ražošanā (par 6,7%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 12,4%) un metālu ražošanā (par 9,5%).

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu