Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 11:27:33
Makroekonomika » Valdība apstiprina aizdevuma līguma projekta tālāku virzību Pasaules Bankas valdē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valdība apstiprina aizdevuma līguma projekta tālāku virzību Pasaules Bankas valdē
Autors: Solvita Barkāne, 09/02/2010 17:33

Otrdien, 9. februārī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika skatīts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums par dokumentiem, kas tiek virzīti uz Pasaules Bankas  izpilddirektoru valdes sēdi saistībā ar aizdevumu sociālā sektora reformas veikšanai.

MK sēdē tika apstiprināta Aizdevuma līguma projekta un Pasaules Bankas Programmas dokumenta tālāka virzība Pasaules Bankas izpilddirektoru valdē šā gada 11. martā, kuras laikā tiks pieņemts lēmums par 100 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu Latvijai.

Saskaņā ar starptautisko aizdevēju palīdzības programmu Latvijai, kas paredz kopējo aizņēmumu 7,5 miljardu eiro apmērā, Pasaules Bankas aizdevums kopējā Eiropas Komisijas, Starptautiskā Valūtas fonda un pārējo aizdevēju sniegtajā finanšu palīdzības ietvarā ir 400 miljoni eiro un paredzēts vispārēju budžeta vajadzību segšanai.

Aizdevums tiks piešķirts divās daļās (katra 100 miljonu eiro apmērā) un tā priekšnoteikumi ir sociālās drošības tīkla izveide un sociālā sektora reformu īstenošana.

Jau iepriekš ziņots, ka sociālās drošības pasākumu kopums jeb Sociālās drošības tīkla stratēģija, kuras mērķis ir nodrošināt negatīvās sociālās ietekmes mazināšanu, tika apstiprināta pagājušā gada
8. septembra MK sēdē.

Pirmo Pasaules Bankas aizdevumu, kura priekšnosacījumi bija finanšu sektora reformu veikšana, Latvija saņēma 2009. gadā 200 miljonu eiro apmērā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu