Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 18:12:18
Pasaule » Viļņas universitātē atklāj Letonikas kabinetu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Viļņas universitātē atklāj Letonikas kabinetu
Autors: Ārlietu ministrija, 28/03/2008 15:57

Šodien, 28.martā, Viļņas universitātē atklāja Letonikas kabinetu un notika šim nozīmīgajam notikumam veltīta konference. Pasākums, ko tā organizētāji dēvē par kabineta atklāšanu, pēc pazīstamā lietuviešu  baltu valodu  profesora Bonifāca Stundžas (Bonifacas Stundžia) ievadvārdiem būtībā ir neoficiāla pasaules letonistu sanāksme, kurā piedalās daudzi baltu valodu zinātnieki, plaša akadēmiskā publika, studenti, literāti,  tostarp lūgti viesi no Latvijas, kā arī Viļņas Latviešu biedrības pārstāvji.

Letonikas kabineta atklāšanā ar radošas darba veiksmes vēlējumu uzrunām piedalījās Latvijas Republikas izglītības ministre Tatjana Koķe un Lietuvas Republikas izglītības ministre Roma Žakaitiene, abu valstu vēstnieki brāļu valstīs – Hardijs Baumanis un Antans Vinkus.

Viļņas universitātes un tās Filoloģijas fakultātes vadība teica sirsnīgas pateicības vārdus Latvijas vēstniecībai Lietuvā un atsaucīgajām sponsoru firmām “Latvijas finieris” un “Sakret” par vērtīgo atbalstu  Letonikas kabineta tapšanā un iekārtošanā.

Konferencē referātu par Latvijas un Lietuvas attiecību pašreizējo attīstības posmu panorāmiskā skatījumā, neaizmirstot pieminēt arī aktuālās abpusējā ieinteresētībā vēl risināmās problēmas, nolasīja vēstnieks Hardijs Baumanis. Savukārt akadēmiķis, profesors Zigms Sinkēvičs aptveroši ziņoja par letonikas vēsturi Viļņas universitātē, bet profesors Zenons Butkus – par savulaik neizmantotajām iespējām Lietuvas un Latvijas attiecību izveidē 1918. – 1940. gadu posmā.

Šodien jaunatklātajā kabinetā un bibliotēkā tiks atklāta arī izstāde “Letonika Viļņas universitātē”.

Vakara pusē Viļņas universitātē notiks latviešu un lietuviešu dzejas lasījumi, kuros piedalīsies izcilie baltu dzejnieki Knuts Skujenieks, Sigits Geda, Vlads Brazjūns, kā ar literatūrzinātnieks, profesors Ķēstutis Nastopka un citi mūsu kopējā valodu dārza kopēji.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu