Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 10:58:30
Eiropas Savienība » Ar ERAF atbalstu modernizēs ZM funkcionālo darbību
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ar ERAF atbalstu modernizēs ZM funkcionālo darbību
Autors: Solvita Barkāne, 15/01/2010 14:03

Zemkopības ministrija (ZM) ir uzsākusi darbu pie ministrijas un tās 6 padotības iestāžu darba funkcionālās modernizēšanas. Pirmie rezultāti būs redzami jau 2010. gada beigās, bet pēc visa projekta pabeigšanas 2013. gadā, birokrātiskie šķēršļi lauku uzņēmējiem būs samazināti par aptuveni 25%, kā arī vairs nevajadzēs doties uz vairākām iestādēm, lai saņemtu nepieciešamās izziņas un pakalpojumus no ZM un tās padotības iestādēm.

Šobrīd starp ZM padotības iestādēm nav pietiekami attīstīta savstarpējā informācijas apmaiņa elektroniskā formā, IT atbalsta līmenis pakalpojumu sniegšanas plānošanai un pārraudzībai katrā iestādē ir veidots pēc dažādiem principiem u.tml.

Efektīvas un mūsdienīgi koordinētas zemkopības nozares pakalpojuma pārvaldībai nepieciešams modernizēt: 1) klientu apkalpošana un pakalpojumu sniegšanas sistēmu; 2) pakalpojumu pārvaldības sistēmu; 3) IT atbalsta nodrošināšanas sistēmu; 4) informāciju komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumus un infrastruktūru.

Jaunā koncepcija paredz pakalpojumu un klientu apkalpošanas sistēmas pilnīgu modernizēšanu līdz 2013. gadam, kas nozīmē, ka lauku uzņēmējiem nevajadzēs doties uz vairākām iestādēm, lai saņemtu nepieciešamās izziņas un pakalpojumus. To visu varēs izdarīt vienas pieturas aģentūrā vai arī internetā, jo modernizācijas ietvaros tiks izstrādāti arī 29 jauni e-pakalpojumi. Tādējādi lauku uzņēmēji būtiski ieekonomēs laiku un finanšu līdzekļus.

Aizvadītajos divos gados ZM ir strādājusi ne tikai pie klientu apkalpošanas modernizēšanai un ministrijas darba efektivitātes paaugstināšanai nepieciešamās koncepcijas izstrādes, bet šo mērķu sasniegšanai ir sekmīgi piesaistījusi ERAF līdzekļus, kas paredzēti konkrētiem mērķiem. Tādējādi līdz 2013. gadam ar ERAF atbalstu ZM īstenos divus projektus „Zemkopības ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu uz klientu orientētas pakalpojumu sistēmas izveide” un „Zemkopības ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu vienotas informācijas telpas izveide”. Turklāt, lai taupītu laiku, finanšu līdzekļus un ātrāk sasniegtu vēlamos rezultātus, ZM ir atradusi risinājumu, kā vienlaicīgi realizēt abus projektus.

Par ZM un tās padotības iestāžu funkcionālās modernizācijas abu ERAF atbalstīto projektu ieviešanas konsultantiem iepirkuma rezultātā tika izvēlēta pretendentu apvienību, kuras sastāvā ir IKT konsultāciju uzņēmumi: AA projekts un Corporate Solutions, kas kā apakšuzņēmējus piesaistījuši PriceWaterhouseCoopers un Ernst and Young Baltic.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu