Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 19:23:27
Makroekonomika » Piešķir 14 miljonus latu ambulatoro veselības aprūpes centru infrastruktūras attīstībai un aprīkojuma iegādei
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Piešķir 14 miljonus latu ambulatoro veselības aprūpes centru infrastruktūras attīstībai un aprīkojuma iegādei
Autors: Laima Paula, 13/01/2010 13:45

Šodien, 13.janvārī, Ministru kabineta sēdē apstiprināts Veselības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts, kas paredz veselības aprūpes centru infrastruktūras attīstībai un aprīkojuma iegādei, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļus, piešķirt 14 miljonus latu.

Uz finansējumu varēs pretendēt veselības aprūpes centri un pārprofilētās slimnīcas, ar kurām ir līgums tikai par ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Projektu ietvaros varēs veikt ēku ārējo un iekšējo renovāciju un rekonstrukciju, kā arī iegādāties ārstniecības procesam nepieciešamo aprīkojumu un ierīces.

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle: „Mūsdienu medicīnas tehnoloģiskie sasniegumi un kvalificētais ārstniecības personāls ļauj pacientiem konsultācijas pie speciālistiem un medicīniskos izmeklējumus veikt ambulatori. Iedzīvotājiem tas ir ērtāk, jo palīdzība pieejama tuvāk mājām, šāda palīdzība ir arī ievērojami lētāka nekā slimnīcās, tādēļ iespējams palīdzēt lielākam pacientu skaitam. Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļu novirzīšana veselības centru attīstībai ir Veselības ministrijas uzsāktā kursa turpinājums – nostiprināt valstī ambulatoro aprūpi.”


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu