Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 12:42:31
Eiropas Savienība » Nosaka publisko iepirkumu un būvdarbu koncesiju līgumcenu robežas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Nosaka publisko iepirkumu un būvdarbu koncesiju līgumcenu robežas
Autors: Solvita Barkāne, 05/01/2010 15:41

Finanšu ministrija ir sagatavojusi MK noteikumus, kas paredz grozījumus noteikumos par līgumcenu robežām, noteikumos par publisko iepirkumu līgumcenu robežām, kā arī noteikumos par būvdarbu koncesiju līgumcenu robežām.

Likumā par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām, Publisko iepirkumu likumā, kā arī Publiskās un privātās partnerības likumā MK ir noteikts pilnvarojums vismaz reizi divos gados pārskatīt paredzamo līgumcenu robežas, lai tās atbilstu Eiropas Savienības (ES) starptautiskajām saistībām attiecībā uz līgumcenu robežām.

Līdz ar to sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem paredzētās iepirkuma procedūras būs jāpiemēro, ja iepirkuma paredzamā līgumcena piegāžu vai pakalpojumu līgumu gadījumā būs 272 100 lati (iepriekš 287 331 lats) vai lielāka, bet būvdarbu līgumu gadījumā 3 406 520 lati (iepriekš 3 591 633 lati) vai lielāka.

Pasūtītājiem iepirkuma procedūrās būs jāievēro nosacījumi par publisko iepirkumu paziņojumu publicēšanu ES Oficiālajā Vēstnesī, kā arī par garāku minimālo piedāvājumu iesniegšanas termiņu noteikšanu, ja iepirkuma paredzamā līgumcena piegāžu un pakalpojumu līgumu gadījumā būs 87 888 lati (iepriekš 92 755 lati) vai lielāka, bet būvdarbu līgumu gadījumā 3 406 520 lati (iepriekš 3 591 633 lati) vai lielāka.

Noteikumi par būvdarbu koncesiju līgumcenu robežām paredz, ka turpmāk publiskās un privātās partnerības projektu īstenošanā būs jāievēro nosacījumi par paziņojumu par būvdarbu koncesijas līguma slēgšanas tiesību iegūšanas procedūras uzsākšanu paziņojumu publicēšanu ES Oficiālajā Vēstnesī, ja lielu būvdarbu koncesijas gadījumā līgumcena būs 3 591 633 lati (iepriekš 3 406 520 lati) vai lielāka. Šāda līgumcenas robeža noteikta arī gadījumos, kad privātais partneris neatbilst pasūtītāja definīcijai Publisko iepirkumu likuma izpratnē un ir paredzēts, ka būvdarbus veiks trešā persona.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu