Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 10:04:45
Makroekonomika » Pabalstu apmēru noteikšanai ņems vērā pēdējo 12 mēnešu vidējo apdrošināšanas iemaksu algu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pabalstu apmēru noteikšanai ņems vērā pēdējo 12 mēnešu vidējo apdrošināšanas iemaksu algu
Autors: Renāte Logina, 22/12/2009 14:14

Saskaņojot valsts sociālās apdrošināšanas un valsts sociālo pabalstu sistēmu ar ekonomiskajām iespējām, Labklājības ministrija (LM) no 2010.gada 1.janvāra vidējo apdrošināšanas iemaksu algu valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu apmēru noteikšanai aprēķinās par 12 kalendāra mēnešu periodu, informē LM speciāliste Ilona Jurševska.

Minētais periods beigsies divus mēnešus pirms iestājies apdrošināšanas gadījums. Piemēram, ja personai tiesības uz valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu (maternitātes, paternitātes vai slimības pabalstu) rodas, sākot no 2010.gada 1.janvāra, tad vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas periods valsts sociālās apdrošināšanas pabalsta apmēra noteikšanai būs no 2008.gada novembra līdz 2009.gada oktobrim (neņemot vērā pēdējos divus mēnešus, t.i., 2009.gada novembri un decembri).

Līdz 2010.gada 31.oktobrim vidējo apdrošināšanas iemaksu algu vecāku pabalsta apmēra noteikšanai nosaka par 12 kalendāra mēnešu periodu, to beidzot trīs kalendāra mēnešus pirms mēneša, kurā bērns piedzimis.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu