Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 13:21:37
Pasaule » Sanktpēterburgas Latviešu svētdienas skolā viesojas māksliniece no Latvijas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sanktpēterburgas Latviešu svētdienas skolā viesojas māksliniece no Latvijas
Autors: Ārlietu ministrija, 25/03/2008 11:14

22.martā pie Sanktpēterburgas Latviešu svētdienas skolas audzēkņiem viesojās māksliniece no Latvijas Laima Bikše. Skolas audzēkņi kopā ar mākslinieci mācījās pazīt un zīmēt latviešu etnogrāfiskos rakstus, kā arī veidot tradicionālās „puzuru” kompozīcijas.

Šī ir jau otra Laimas Bikšes viesošanās Sanktpēterburgas Latviešu svētdienas skolā, kur pēc direktores Aleksandras Statutes iniciatīvas ar ģenerālkonsulāta atbalstu regulāri notiek Latvijas aktieru, mākslinieku, fotogrāfu un horeogrāfu vadītas nodarbības.

Sanktpēterburgas Latviešu svētdienas skola darbojas kopš 2007.gada 7.aprīļa, kad to atklāja Latvijas ģenerālkonsule Iveta Sers. Skolas galvenie uzdevumi ir latviešu valodas, kultūras un tautas tradīciju saglabāšana, attīstība un popularizācija Sanktpēterburgas latviešu diasporā un vietējā sabiedrībā. Svētdienas skolas nodarbības tiek organizētas dažāda vecuma bērniem un notiek divas vai trīs reizes mēnesī Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā.


Preses kontaktiem: ( 7 812) 449 82 90, fakss: ( 7 812) 449 82 92
Vasiļjevskij ostrov, 10.līnija, Nr.11, Sanktpēterburga
E-pasts: consulate.peterburg@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu