Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 12. maijs 18:15:57
Pasaule » 1. Baltijas Muzikālais kanāls atbalsta krievu kino Zviedrijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
1. Baltijas Muzikālais kanāls atbalsta krievu kino Zviedrijā
Autors: Viktorija Timaka, 25/03/2008 10:47

No 20. līdz 30. martam Zviedrijas pilsētās Stokholmā un Upsalā notiek IX ikgadējais Krievijas kino festivāls „KinoRjurik”, kura ekskluzīvais informatīvais TV atbalstītājs ir 1. Baltijas Muzikālais kanāls (1BM). 1BM nodrošinās kinoseansu, after party un 29. un 30. marta - festivāla noslēguma dienu Stokholmā – muzikālo noformējumu.

Festivālā „KinoRjurik” 1BM pārstāvēs kanāla programmas „Zvjozdoļjot” komanda: vadītājs Andrejs Volkovs, producents Viktors Švarcs, operators Sergejs Maļcevs un kanāla direktore Viktorija Vorobjova. 1BM pārstāvji apmeklēs festivāla nozīmīgāko filmu skates, kā arī intervēs organizatorus, sabiedrībā populārus cilvēkus un kanāla zviedru skatītājus. 2008.gada aprīlī programmā „Zvjozdoļjot” skatītāji varēs vērot festivāla aizkulišu dzīvi, zviedru augstākās sabiedrības ballītes un prezentācijas.

Krievijas IX kinofestivāla noslēguma vakars notiks 29.martā. Krievijas viesu eliti izklaidēs vakara vadītājs un dīdžejs Andrejs Volkovs. Kā īpaša balva festivāla viesiem būs Eiropā pazīstamās ukraiņu izcelsmes dziedātājas Annas Voitjukas uzstāšanās, ko 1BM uzaicinājis speciāli zviedru auditorijai.

„Mēs ar lielu aizrautību atsaucāmies kinofestivāla organizatoru aicinājumam piedalīties festivāla norises sagatavošanā,” stāsta 1BM direktore Viktorija Vorobjova, papildinot: „Mēs saņemam daudz vēstuļu no Zviedrijā dzīvojošajiem krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, kas skatās mūsu kanālu un ar nepacietību gaida iespēju iesaistīties tā interaktīvajā dzīvē. Tuvākajā laikā šāda iespēja Zviedrijas skatītājiem tiks piedāvāta. ”

Apvienības „Russkij dom” valdes loceklis un festivāla filmu demonstrēšanas direktors Andrejs Lakstīgals uzsver, ka ņemot vērā krievvalodīgo iedzīvotāju lielo īpatsvaru Zviedrijā (apmēram 20 tūkstoši cilvēku), ļoti svarīgi ir organizēt valsts krievvalodīgo iedzīvotāju kultūras identitāti atbalstošus pasākumus. „Mēs it īpaši gribam pateikties 1. Baltijas Muzikālā kanāla vadībai par atsaucību un atbalstu festivāla muzikālā noformējuma organizēšanā,” piezīmē Andrejs Lakstīgals, piebilstot, ka krievvalodīgajiem gan Zviedrijā, gan Latvijā ir daudz kopēja: kultūras mantojums, aktuālās problēmas, starp kurām viena no sāpīgākajām ir krievu informācijas avotu trūkums Zviedrijā.

Viktorija Vorobjova atzīmē, ka sākot no šī gada aprīļa 1BM skatītājiem Zviedrijā būs iespējams piedalīties balsošanā par iemīļotajiem klipiem, pasūtīt mūziku un čatot ar visu triju Baltijas valstu auditorijām. „1BM raidīšana tālu pārsniedz Baltijas teritoriju, tāpēc stratēģiskājā līmenī tika izlemts Zviedrijas iedzīvotājiem piedāvāt arī kanāla interaktīvās iespējas,” komentē 1BM direktore Viktorija Vorobjova.


Papildus informācija:
Viktorija Timaka
1BM preses sekretāre
Brīvības iela 57, Rīga, LV-1010
Tālr.: 67186735
Mob.tālr.: 371 22832603
E-pasts: viktoria.timaka@1tv.lv, www.1music.tv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu