Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 16:55:54
Eiropas Savienība » No šodienas interneta domēns “.eu” ir pieejams visās ES valodās
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
No šodienas interneta domēns “.eu” ir pieejams visās ES valodās
Autors: Solvita Barkāne, 10/12/2009 16:59

No šodienas Eiropas iedzīvotāji, uzņēmēji un organizācijas “.eu” tīmekļa vietnes var reģistrēt, izmantojot visu 23 Eiropas Savienības oficiālo valodu rakstzīmes. Tas nozīmē, ka tīmekļa vietnes iespējams reģistrēt, piemēram, ar grieķu alfabēta burtiem vai kirilicā (www.διαδίκτυο.eu vai www.роуминг.eu).

“Starptautiski atpazīstami domēna vārdi Eiropas pirmā līmeņa domēnā “.eu” — tas ir liels solis ceļā uz īsteni globālu un vienlaikus arī vietēju internetu,” sacīja Viviāna Redinga, ES Informācijas sabiedrības komisāre. “Starptautisku domēna vārdu izveide domēnā “.eu” vēl jo vairāk apmierinās daudzvalodu un daudzkultūru Eiropas vajadzības.”

Daudzvalodu princips ir ļoti svarīgs domēna “.eu” aspekts jau kopš reģistrācijas uzsākšanas 2006. gadā. Tiesiskais regulējums paredz, piemēram, to, ka “.eu” domēna vārdus jāspēj reģistrēt visās Kopienas oficiālajās valodās un arī lēmumiem, kas attiecas uz reģistrāciju, jābūt pieejamiem visās minētajās valodās. Tāpat tas paredz domēna vārdu reģistrēšanu, izmantojot visus ES oficiālo valodu alfabēta burtus.

Sākot no šodienas, pirmā līmeņa domēnā “.eu” reģistrētajiem vārdiem varēs izmantot starptautisku domena vārdu. Piemēram, “europa.eu“ — “.eu” ir pirmā līmeņa domēns, bet “europa” ir pirmā līmeņa domēnā reģistrēts domēna vārds.

Komisija strādā arī pie tā, lai starptautiskus domēna vārdu variantus pēc iespējas drīz ieviestu arī pirmā līmeņa domēna, proti, “.eu”, līmenī (piem., ar grieķu alfabēta burtiem vai kirilicā rakstītu “.eu”).

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu