Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 12:43:42
Makroekonomika » Valsts policijai neparedzētu izdevumu segšanai piešķir vairāk nekā 120 tūkstošus latu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valsts policijai neparedzētu izdevumu segšanai piešķir vairāk nekā 120 tūkstošus latu
Autors: Renāte Logina, 08/12/2009 12:32

Šodien, 8.decembrī, valdības sēdē ministri vienojušies no neparedzētiem gadījumiem domātajiem līdzekļiem piešķirt Iekšlietu ministrijai papildus  aptuveni 120 000 latus, kas nepieciešami Valsts policijai, lai segtu izdevumus par  sabiedriskās kārtības nodrošināšanu protesta akcijās 30.novembrī un 1.decembrī, kā arī parāda segšanai ārstniecības iestādēm par alkohola, narkotisko, psihotropo un toksisko vielu ietekmes pārbaudēm, informē Iekšlietu ministrijas speciāliste Sintija Virse.

Lielākā daļa no piešķirtās summas, aptuveni 118 000 latu,  paredzēta parāda dzēšanai vairākām ārstniecības iestādēm par alkohola, narkotisko, psihotropo un toksisko vielu ietekmes pārbaudēm.

Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes 3.decembra sēdē tika pieņemts lēmums konceptuāli atbalstīt līdzekļu pieprasījumu no budžeta sadaļas šai vajadzībai, jo, kā liecina Valsts policijas apkopotā informācija, tad 2009.gada 10 mēnešos ir reģistrēti 257 700 satiksmes noteikumu pārkāpumi, kas saistīti ar transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko, toksisko vai citu apreibinošu vielu iespaidā, un tas ir par 8 145 pārkāpumiem vairāk nekā 2008.gada 10 mēnešos.

Savukārt 3 552 lati paredzēti virsstundu apmaksai tām policijas amatpersonām, kuras nodrošināja sabiedrisko drošību un kārtību protesta akcijās 30.novembrī un 1.decembrī.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu