Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 23:01:24
Pasaule » Viļņā atklāta Aijas Zariņas gleznu izstāde “Esamības vieglums”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Viļņā atklāta Aijas Zariņas gleznu izstāde “Esamības vieglums”
Autors: Ārlietu ministrija, 19/03/2008 12:00

18.martā Viļņā, Martīna Mažvīda Nacionālās bibliotēkas galerijā dzidrā un pacilātā Lieldienu tuvuma gaisotnē atklāja izcilās latviešu mākslinieces Aijas Zariņas gleznu izstādi “Esamības vieglums”, ko atbalsta Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā.

Atklāšanas runā Latvijas Republikas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis pateicās Lietuvas Nacionālās bibliotēkas vadībai un monumentālās izstādes kuratorei Sandrai Kuliešienei par sadarbību un iespēju plašai latviešu mākslas draugu sabiedrībai iepazīt Aijas Zariņas radošo devumu.

Aija Zariņa savā uzrunā uzsvēra katra patiesa mākslinieka īpašo sūtību un aktīvo lomu pasaulē, garīguma klātbūtni mākslā.

Daudzo izstādes atklāšanas ceremonijas viesu vidū bija diplomāti, slaveni lietuviešu mākslinieki un kultūras darbinieki, Viļņas Latviešu biedrības pārstāvji.


Kontaktiem:
Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā
M.K.Čiurlionio iela 76, LT 03100 Viļņa
Tālrunis: ( 370 5) 213 12 60
e-pasts: embassy.lithuania@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu