Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 01:29:55
Uzņēmējdarbība » Deputātiem dāvina grāmatas par klimata pārmaiņām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Deputātiem dāvina grāmatas par klimata pārmaiņām
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 07/12/2009 16:12


Šodien, kamēr konferencē Kopenhāgenā pasaules valstu pārstāvji cenšas panākt jaunu starptautisku vienošanos par siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju samazināšanu, Pasaules Dabas Fonds un Sorosa fonds – Latvija pasniedz Saeimas prezidija un frakciju pārstāvjiem, kā arī Saeimas bibliotēkai Ala Gora grāmatu „Neērtā patiesība” dāvinājumu.

Pie Saeimas deputātiem viesojās Pasaules Dabas Fonda simbols Panda, kas kopā ar Pasaules Dabas Fonda direktoru Uģi Rotbergu un Sorosa fonda – Latvija Ilgtspējīgas attīstības programmas direktori Ievu Moricu vērsa deputātu uzmanību uz klimata problēmām un to risinājumiem gan pasaulē, gan Latvijā. Tikšanās laikā deputāti saņēma dāvinājumā nesen latviski izdotās Gora grāmatas „Neērtā patiesība” eksemplārus, kā arī īpaši sagatavotu faktu lapu par Latvijas mājsaimniecību ietekmi uz klimatu.

„Diemžēl klimata pārmaiņām pasaules vēsturē būs daudz lielāka nozīme nekā šobrīd aktuālajai finanšu krīzei, tāpēc, jo stingrāku klimata politiku īstenosim šodien, jo mazāk sāpīgiem un traģiski lēmumiem būsim pakļauti nākotnē. „Neērtā patiesība” gudrā veidā atgādina domāt plašāk, gan visaugstākajā politiskajā līmenī, gan ikdienā – uzņēmumos, mājās un valsts iestādēs,” norāda Uģis Rotbergs.

„Klimata pārmaiņas jau sen netiek apskatītas kā tikai vides aizsardzības jautājums. Arvien vairāk klimata pārmaiņas kļūst par atsauces punktu, veidojot transporta un enerģētikas politiku, apspriežot nacionālās drošības, sabiedrības veselības jautājumus, lauksaimniecības politiku un daudzas citas tēmas. Ir svarīgi, lai zināšanas par klimata pārmaiņām būtu pieejamas plašam cilvēku lokam un A. Gora grāmata “Neērtā patiesība” to veicina,” stāsta Ieva Morica.

Grāmata "Neērtā patiesība", ko izdevis apgāds Zvaigzne ABC sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, Pasaules Dabas Fondu un ASV vēstniecību Latvijā, palīdz izprast un risināt vides problēmas plašam lasītāju lokam. Lai vairotu arī Latvijas sabiedrības izpratni par klimata pārmaiņu jautājumiem, 900 šīs grāmatas eksemplārus Sorosa fonds – Latvija un ASV vēstniecība Latvijā dāvina Latvijas skolu un publiskajām bibliotēkām.




















KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu