Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 12:25:40
Eiropas Savienība » Saeimas komisija atbalsta gāzes piegādes drošības regulas projektu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas komisija atbalsta gāzes piegādes drošības regulas projektu
Autors: Solvita Barkāne, 04/12/2009 13:19

Saeimas Eiropas lietu komisija piektdien, 4.decembrī, pauda atbalstu regulas izstrādei, kas noteiks vienotus gāzes piegādes drošības pasākumus Eiropas Savienībā.

„Aizvadīto gadu notikumi, kad vairākkārt tika pārtraukta gāzes piegāde Eiropas Savienības dalībvalstīm, ir parādījuši, ka nepieciešams izstrādāt sistēmu, kas ļautu pārvarēt gāzes piegādes iespējamos pārtraukumus nākotnē,” norādīja komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. „Tādēļ atzinīgi vērtējam jauno regulas projektu, kas paredz koordinētu Eiropas Savienības valstu reakciju gāzes krīzes gadījumā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētāja, piebilstot, ka jaunā regula būs ļoti nozīmīga arī Baltijas valstīm. 

Eiropas Komisijas priekšlikumi regulai paredz skaidri sadalīt Eiropas Komisijas, ES dalībvalstu un gāzes industrijas dalībnieku lomas un noteikt atbildību infrastruktūras izveides procesā, lai ilgtermiņā novērstu gāzes piegādes krīzes. 

Latvijas eiroparlamentāriete Sandra Kalniete deputātus informēja, ka, strādājot ar šiem jautājumiem Eiropas Parlamentā, ir izdevies panākt Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejas atbalstu vairākos Latvijai būtiskos jautājumos. Komiteja ir atbalstījusi priekšlikumu uzlikt par pienākumu dalībvalstīm pirms līguma par gāzes piegādi noslēgšanas konsultēties ar Eiropas Komisiju.

Lai veicinātu paredzamu un koordinētu tirgus darbību, jau nākamgad Eiropas Komisija varētu nākt klajā ar jaunu tiesību aktu, kas regulēs vienotas infrastruktūras izveidi ES, deputātiem skaidroja S.Kalniete.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu