Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 08:09:02
Makroekonomika » Kampars: Latvijas ekonomikas nākotne ir ārējos tirgos konkurētspējīgi nišas uzņēmumi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kampars: Latvijas ekonomikas nākotne ir ārējos tirgos konkurētspējīgi nišas uzņēmumi
Autors: Renāte Logina, 30/11/2009 10:41

Latvijas ekonomikas nākotne ir ārējos tirgos konkurētspējīgi uzņēmumi, kas specializējušies šauras nišas produktu ražošanā ar augstu pievienoto vērtību. Tā diskusijā ar „NP Properties” industriālo parku uzņēmumiem atzina ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), ko apliecināja arī klātesošie uzņēmumi.

Vizītes „NP Properties” laikā ekonomikas ministrs tikās ar industriālā parka vadību, ražotājiem - Kwintet Production, ACCENTA, MADARA Cosmetics, Smurfit Kappa Baltic, Xnet, Pharmidea, PPE Serviss, PET Baltija un uzņēmumu Xnet.

Artis Kampars: „Mūsu nākotne ir nišas produkti ar augstu pievienoto vērtību, kāds savulaik, piemēram, bija Minox fotoaparāts. Tāpēc man ir patiess gandarījums par Jums – Jums katram  ir savs veiksmes stāts, kas ļāvis ekonomikas lejupslīdes apstākļos pārorientēties un atrast vai nostiprināt savu nišu tirgū. Piemēram, „MADARA Cosmetics”, kas specializējusies biokosmētikā. „Pharmidea”, kas izgudrojuši pretvēža preparātus un tos 100% eksportē uz ārzemēm. „PPE Serviss”, kas ražo unikālās ekoloģiskās produktu etiķešu līmes. Šie visi uzņēmi ir ar augstu konkurētspēju, pateicoties saviem inovatīvajiem produktiem. Katrs šāds veiksmes stāsts ir kā maza uzvara lielajā kaujā, kas motivē arī citus uzņēmumus nepadoties.”

„NP Properties” industriālo parku uzņēmumi, kas piedalījās diskusijā ar ekonomikas ministru, ir vēlreiz apliecinājums ekonomikas atveseļošanās plānā noteiktajām prioritātēm – konkurētspējīgi nišas uzņēmumi, galvenokārt rūpniecības, ar augstu eksporta potenciālu. Šo uzņēmumu piemēri arī liecina, ka ātrāk no ekonomikas krīzes radītajām sekām spēj atgūties tieši tie uzņēmumi, kas orientējas uz ārvalstu tirgiem, piedāvājot preces vai pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību.

Šī ir pirmā ministra vizīte kādā no industriālajiem parkiem Latvijā. Ekonomikas ministrs atzinīgi novērtēja, cik daudz inovatīvu uzņēmumu ar labām biznesa idejām tajā vienkopas darbojas. 
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu