Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 01:43:23
Makroekonomika » Starptautiskie aizdevēji atbalsta Latvijas budžetu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Starptautiskie aizdevēji atbalsta Latvijas budžetu
Autors: Solvita Barkāne, 27/11/2009 14:14

Latvijas starptautiskie aizdevēji – Starptautiskais valūtas fonds (SVF) un Eiropas Komisija (EK) – ir pauduši atbalstu Ministru kabineta sagatavotajam 2010.gada valsts budžeta likumprojektam un tā pavadošo likumu paketei.

Nākamnedēļ, 2.decembrī Latvijā divu nedēļu darba vizītē ieradīsies SVF un EK pārskata misija, kuras mērķis ir izvērtēt Latvijas un starptautisko aizdevēju noslēgtās vienošanās izpildi.

ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunja ir izplatījis paziņojumu par Latvijas valdības pieņemtajiem 2010.gada budžeta likumprojekta grozījumiem kurā apsveic Latvijas valdības panākto vienošanos par grozījumiem 2010. gada budžeta likumprojektā, kas paredz nodrošināt fiskālo konsolidāciju 500 miljonu latu apmērā, veicot reformas gan publiskajā sektorā, gan ekonomikā kopumā.

„Valdības veiktie pasākumi ir nozīmīgi, lai stiprinātu starptautiskās sabiedrības uzticību Latvijas iestāžu spējai pārvarēt ekonomiskās krīzes sekas un īstenot pasākumus, par kuriem tika panākta vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem”, atzīst Almunja.

Tāpat viņš piebilst, ka 2010. gada budžeta projekta pieņemšana Saeimā būtu solis ceļā uz finansiālā atbalsta programmā izstrādāto nosacījumu sekmīgu izpildi.

Pēc budžeta pēdējās versijas apstiprināšanas parlamentā to pārskatīs EK, SVF un citi programmas partneri.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu