Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 18:01:48
Eiropas Savienība » Atjaunināts aviokompāniju “melnais saraksts”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atjaunināts aviokompāniju “melnais saraksts”
Autors: Solvita Barkāne, 27/11/2009 13:45

Eiropas Komisija šodien publicēja 12. atjaunināto versiju to aviokompāniju sarakstam, kam aizliegts ielidot Eiropas Savienībā. Sarakstā iekļautas vēl triju valstu aviokompānijas, jo revīzijās konstatēti drošuma trūkumi. Tāpat ir atcelts aizliegums trim aviokompānijām un vienai aviokompānijai atļauts atsākt darbību.

"Mūsu mērķis nav tikai sastādīt bīstamo aviokompāniju sarakstu. Mēs esam gatavi palīdzēt šīm valstīm pilnveidot to tehniskās iespējas un administratīvo rīcībspēju, lai garantētu drošu civilo aviāciju. Mēs pastiprināsim sadarbību ar Starptautisko Civilās aviācijas organizāciju, lai nodrošinātu, ka mūsu centieni ir saskanīgāki, lai piešķirtu palīdzību tur, kur tā vajadzīga visvairāk. Tomēr mums nav pieņemami, ka darbojas aviokompānijas, kas neatbilst starptautiskajiem standartiem. Tas apdraud ikvienu, kas nezinādams var atrasties nedrošā lidmašīnā. Tāpēc ir vajadzīgs šāds saraksts," sacīja Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Antonio Tajani.

Ar šo atjauninājumu no saraksta ir svītroti trīs Ukrainā licencēti pārvadātāji. Ukraine Cargo Airways un Volare ir zaudējuši gaisa kuģa ekspluatanta apliecības; pēc tam, kad tika saņemta zināma informācija no Ukrainas iestādēm, no saraksta izslēdza arī pārvadātāju Motor Sich. Ceturtajam pārvadātājam, Ukrainian Mediterranean Airlines, atļāva atsākt lidojumus ar vienu gaisa kuģi.

Līdzīgā kārtā ir atzīts, ka Angolas civilās aviācijas iestāde un gaisa pārvadātājs TAAG Angola Airlines ir veikuši uzlabojumus, pakāpeniski novēršot visus ar drošību saistītos trūkumus. Tāpēc TAAG ir atļauts palielināt to gaisa kuģu skaitu, ar kuriem tas veic lidojumus uz Portugāli.

Saraksts ir arī paplašināts — tajā iekļauti visi Džibutijā, Kongo Republikā un Santomē un Prinsipi sertificētie gaisa pārvadātāji, jo konstatēti būtiski drošuma trūkumi pārraudzības sistēmā, par ko atbildīgas šo valstu aviācijas iestādes.

Pašlaik Kopienas sarakstā ir pieci atsevišķi gaisa pārvadātāji, kuru darbība Eiropas Savienībā ir pilnīgi aizliegta – Air Koryo no Korejas Demokrātiskās Republikas, Air West no Sudānas, Ariana Afghan Airlines no Afganistānas, Siem Reap Airways International no Kambodžas un Silverback Cargo Freighters no Ruandas.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu