Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 15:46:59
Eiropas Savienība » Latvija plāno samazināt līdzfinansējuma daļu ES fondu projektos
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvija plāno samazināt līdzfinansējuma daļu ES fondu projektos
Autors: Solvita Barkāne, 26/11/2009 17:41

Piektdien, 27. oktobrī, Finanšu ministrijas (FM) speciālisti tiksies ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējas samazināt Latvijas līdzfinansējuma daļu Eiropas Savienības (ES) fondu darbības programmām un palielināt ES fondu finansējuma daļu.

Tādējādi tiktu palielināta ES fondu līdzekļu pieejamība – ja ES finansējuma daļa projekta kopējā finansējumā tiktu palielināta un Latvijas puses līdzfinansējuma daļa samazināta, pieaugtu projektu realizētāju iespēja šos līdzekļus efektīvi apgūt. Katrs ES fondu līdzfinansētais projekts varētu saņemt vairāk ES finansējuma, un projektu realizētājiem tiktu atvieglots finansējuma nodrošināšanas jautājums, jo īstenotājiem (piemēram, pašvaldībām, komersantiem) būtu mazāk jāaizņemas, lai nodrošinātu savu līdzfinansējuma daļu.

Samazinot Latvijas līdzfinansējumu, konkrētām ES fondu aktivitātēm tiktu noteikts lielāks ES fonda finansējums, piemēram, līdz šim noteikto 85% fonda daļu palielinot līdz 95%, kas savukārt samazinātu Latvijas līdzfinansējuma daļu no 15% līdz 5%. Atsevišķiem projektiem iespējamā ES daļa būtu pat 95-100% apjomā no visa finansējuma. Tādējādi ES fondu projektu īstenošana tiktu nodrošināta ar mazāku valsts budžeta līdzekļu apjomu.

Finanšu ministrija ir izvērtējusi iespējas un sagatavojusi izmaiņas ES fondu darbības programmu finanšu plānos, paredzot kopējo nepieciešamo Latvijas līdzfinansējumu samazināt par 274,7 miljoniem latu no iepriekš plānotajiem aptuveni 537 miljoniem latu 2007.– 2013. gada ES fondu plānošanas periodā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu