Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. maijs 14:07:55
Uzņēmējdarbība » Prezentē jauno „DnB NORD Latvijas barometra” pētījumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Prezentē jauno „DnB NORD Latvijas barometra” pētījumu
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 26/11/2009 16:26


Vai zināt, kam ekonomiskās krīzes laikā Latvijā klātos visgrūtāk? 32% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka tā būtu strādīgā Maija no Annas Brigaderes pasakas „Maija un Paija”, savukārt 24% domā, ka drīzāk tas būtu godīgs politiķis. Šajā reizē „DnB NORD Latvijas barometrā” noskaidrotas iedzīvotāju domas par to, kuram pasaku tēlam mūsdienās klātos vislabāk, uz kurieni tieši virzās valsts un citiem nedaudz netradicionāliem jautājumiem.

„DnB NORD Latvijas barometra” ikmēneša nemainīgās daļas rezultāti liecina, ka oktobrī par vienu procentu punktu uzlabojies sabiedrības vērtējums par Latvijas attīstības virzienu, jo par pareizu to uzskata 6% iedzīvotāju. Savukārt par četriem procentu punktiem sarucis to cilvēku skaits, kas domā, ka valsts kopumā attīstās nepareizā virzienā, un pašreiz tā domā 81% respondentu.

Nemainīgs vērtējums, salīdzinot ar septembri, iedzīvotājiem saglabājies par savas ģimenes materiālo stāvokli un nākotnes attīstības prognozēm (attiecīgi 38% un 19%). Par trim procentu punktiem no 36% līdz 39% palielinājies to respondentu skaits, kuri uzskata, ka viņu finansiālais stāvoklis ir viduvējs. Savukārt 33% iedzīvotāju uzskata, ka ģimenes materiālais stāvoklis pēc 12 mēnešiem, salīdzinot ar pašreizējo situāciju, nebūs mainījies.

Oktobrī pasliktinājies vērtējums par iespējām atrast labu darbu – 68% respondentu uzskata, ka tās ir ļoti sliktas, kas ir zemākais vērtējums kopš 2008.gada aprīļa, kad tika uzsākts „DnB NORD Latvijas barometra” ikmēneša pētījums.

„Laikā, kad dabā un cilvēkos mēdz valdīt pelēcīgums, un gada nogales svētku noskaņas vēl tikai gaidāmas, DnB NORD Latvijas barometra otrā sadaļa ir veidota ar lielāku viegluma un pieskaņu, ļaujot arī pasmaidīt par situāciju Latvijā. Lai gan pētījuma tēma „Pasakainā Latvija” pēc tās būtības ir salīdzinoši iracionāla, tomēr pētījumā izteikti parādās Latvijas iedzīvotāju pietiekami racionālā daba un ticība saviem spēkiem,” saka DnB NORD Bankas prezidents Andris Ozoliņš.
















KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu