Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 16:37:32
Makroekonomika » No nākamā gada biodegvielai netiks piemērota samazinātā akcīzes nodokļa likme
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
No nākamā gada biodegvielai netiks piemērota samazinātā akcīzes nodokļa likme
Autors: Solvita Barkāne, 26/11/2009 15:23

Ceturtdien, 26. novembrī, valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par bioproduktus saturošas degvielas aprites un attiecīgā akcīzes nodokļa administrēšanas kārtību.

Šobrīd atbilstoši degvielas atbilstības noteikumiem svinu nesaturošu benzīnu, kurš satur bioetanolu, ja absolūtā spirta saturs veido no 86 līdz 95 tilpumprocentiem no kopējā produktu (degvielas) daudzuma, nav atļauts realizēt Latvijā kā iekšdedzes dzinējos izmantojamu degvielu.

Tādēļ ir sagatavotas izmaiņas likumā par akcīzes nodokli, kas paredz ar nākamā gada janvāri no likuma izslēgt normu par samazinātas akcīzes nodokļa likmes piemērošanu bezsvina benzīna un etilspirta maisījumam ar spirta īpatsvaru no 86 līdz 95 tilpumprocentiem no kopējā produktu daudzuma.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu