Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:07:32
Eiropas Savienība » Eiropas revīzijas palāta iepazīstina ar gada pārskatu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Eiropas revīzijas palāta iepazīstina ar gada pārskatu
Autors: BNA, Kaspars Breidaks, 13/11/2007 12:43


Eiropas Revīzijas Palātas 2006. gada pārskatā norādīti atsevišķi uzlabojumi, īpaši lauksaimniecības izdevumu jomā, lai gan lielākajā daļā ES izdevumu joprojām sastopamas likumības un pareizības kļūdas, jo gan Komisijā, gan dalībvalstīs iekšējās kontroles sistēmas ir vājas.

Komisija ir pielikusi ievērojamas pūles, lai novērstu riska pārvaldības nepilnības saistībā ar ES līdzekļiem. Dažām pārmaiņām jau ir pozitīvas sekas, piemēram, lauksaimniecības darījumos ir ievērojami samazinājiem Palātas lēstais kopējais kļūdu līmenis, lai gan tas vēl nedaudz pārsniedz būtiskuma robežu. Šī pozitīvā tendence liecina par to, cik efektīva ir integrētā administrācijas un kontroles sistēma (IAKS) un pieprasījumu un maksājumu procedūru vienkāršošana jaunieviestajā vienotā maksājuma shēmā.

Kļūdas saistībā ar likumību un pareizību gadās, kad saņēmēji vai nu prasa vairāk, nekā viņi ir tiesīgi prasīt, vai arī citādi neievēro pienākumus, kas viņiem jāpilda, lai saņemtu ES atbalstu vai dotāciju. Pierādījumi par būtisku vai nepieņemami augstu kļūdu līmeni ir pamats tam, lai Palāta sniegtu negatīvu atzinumu.










KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu