Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 00:26:24
Makroekonomika » Kampars: Krievija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Latviju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kampars: Krievija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Latviju
Autors: Renāte Logina, 23/11/2009 17:31

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) pagājušajā nedēļā darba vizītē Maskavā, Krievijā, tikās ar virkni augsta ranga amatpersonu, Maskavā strādājošiem Latvijas uzņēmējiem, kā arī piedalījās starptautiskajā transporta forumā.

„Tikšanos laikā gan ar Krievijas valsts amatpersonām, gan uzņēmēju pārstāvjiem, esmu saņēmis skaidrus apliecinājumus tam, ka Krievija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības veicināšanā starp abām valstīm. Latvijas un Krievijas uzņēmējus visvairāk interesējošie ekonomiskie līgumi no mūsu puses ir gatavi parakstīšanai, tagad sagaidām ātru un operatīvu Krievijas partneru rīcību,” pēc vīzītes Maskavā paziņoja A.Kampars.

Ministrs vizītes laikā tikās ar Krievijas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministri Elvīru Nabiullinu, kā arī Krievijas rūpnieku un uzņēmēju savienības prezidentu Aleksandru Šohinu un OAO „Alfa-bank” prezidentu, Latvijas-Krievijas Lietišķās Padomes Krievijas puses priekšsēdētāju Pjotru Avenu.

Šo tikšanos laikā ministrs pārrunāja Latvijas –Krievijas ekonomiskās sadarbības paplašināšanas un nostiprināšanas iespējas. Tāpat tikšanos laikā tika pārrunāta  Latvijas ekonomikai būtisku divpusējo līgumu – par investīciju veicināšanas un aizsardzības līguma un līguma par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas – noslēgšanas iespējas. Tāpat tika pārrunāts jautājums par nākamās Latvijas – Krievijas Starpvaldību Komisijas sēdes norisi un Krievijas, Kazahstānas, Baltkrievijas muitas ūnijas izveidi un tarifu izmaiņām tirdzniecībā sākot no 2010.gada 1.janvāra.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu