Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 14:09:01
Izklaide » Noslēdzies gaismas festivāls „Staro Rīga”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Noslēdzies gaismas festivāls „Staro Rīga”
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 19/11/2009 14:32


Ar krāšņu un izjustu uguņošanu 11. novembra krastmalā 18. novembra vakarā veiksmīgi noslēdzās 2. gaismas festivāls “Staro Rīga”. Tiek lēsts, ka festivāla maršrutus apmeklējuši vairāk nekā 200 000 apmeklētāji, taču lielformāta ēku gaismojumu bija iespēja redzēt ikvienam, kas svētku laikā pārvietojās pa pilsētu.

Festivālā tika izrādīti piecdesmit seši gaismas objekti – 18 jauni gaismu objekti, 3 gaismu objekti no 2008. gada programmas, 9 objekti, kas tapuši ar festivāla sadarbības partneru atbalstu, 12 Latvija Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu programmas gaismu objekti, kā arī 14 pilsētvides pastāvīgie gaismu objekti.

“Esam pateicīgi festivāla objektu veidotājiem, sadarbības partneriem, atbalstītājiem un daudzajām Rīgas pilsētas un valsts institūcijām, kas iesaistījās festivāla norisē un atbalstīja to, uzņēmējiem, namu īpašniekiem, medijiem un visiem rīdziniekiem – par kopīgi radītiem svētkiem mūsu pilsētā,” saka festivāla „Staro Rīga” idejas autore, Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

Festivāla laikā visvairāk apmeklētie objekti bija „Preses nams”, „Gaisma stāsta Pēterbaznīcu”, „Laika grieži”, „Tauriņdeja” un Latvijas mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu darbi. Festivāla organizatori festivāla mājas lapā organizēs balsojumu par skatītāju iemīļotāko objektu un 25. novembrī apkopojot dažādu balsojumu rezultātus noteiks populārākos gaismas objektus.

“Ikviens no gaismas festivāla objektiem piesaistīja savu auditoriju – interesanti ir vērot viedokļu dažādību un iespaidus par objektiem, kas pierāda to, ka objektu autori spējuši piesaistīt skatītāju interesi un teju katram objektam ir savs “fanu” pulciņš. Nākošajā nedēļā apkoposim balsojumus un varēsim nosaukt skatītājuprāt pašus populārākos darbus”, stāsta Mārcis Gulbis, gaismas festivāla “Staro Rīga” producents.




































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu