Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 16. aprīlis 15:55:31
Kultūra » Pirmoreiz pasniegs Izcilības balvu dizainā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pirmoreiz pasniegs Izcilības balvu dizainā
Autors: Laima Paula, 13/11/2009 09:40

Šodien, 13. novembrī, plkst. 18.00 Rīgas Mākslas telpā Dizaina informācijas centrs pasniegs Izcilības balvu dizainā- atzinību un novērtējumu talantam, darbam un rezultātam, informē "Dizains.Nākotne 2009" speciāliste Inga Vasiļjeva.

„Piekto gadu regulāri strādājot ar Latvijas ražotājiem, dizaineriem, izglītības iestādēm, institūcijām un medijiem, esam bijuši liecinieki patiesām veiksmēm un panākumiem dizaina jomā. Esam redzējuši studentus, dizainerus, ražotājus un dizaina dzīves organizētājus sasniedzam augstus rezultātus savā darbā, patiesu ieinteresētību, atsaucību, milzu darbu un enerģiju, kas ziedoti, lai veidotu izpratni par dizainu sabiedrībā, aktivizētu dizaina vidi Latvijā un veicinātu Latvijas dizaina izaugsmi. Dizaina jomā svarīgs ir viss - ideja, realizācija, ražošana, informācija, izglītība, izglītojošais darbs - visi strādā vienam kopējam mērķim. Tieši tādēļ Izcilības balvas dizainā pretendents var būt ražotājs, žurnālists, dizainers ar stāžu, students, pedagogs – no jebkuras dizaina un ar dizainu saistītas jomas. Balva ir tikai viena, tādēļ tā ir jo vērtīgāka un svarīgāka – šī balva ir goda un cieņas apliecinājums izcilam dizaina nozares pārstāvim,” stāsta Dizaina Informācijas centra vadītāja un festivāla „Dizains.Nākotne 2009” rīkotāja Daina Vītoliņa.

Pirmās Izcilības balvas dizainā pretendenti ir Arturs Martinsons (Xcelsior, Casa Nostra, Kalnciema kvartāls), Rihards Funts (Rijada, Design Drive), Inese Saulīte-Zandere (Latvijas Modes fonds). Balvas pretendentu darba izvirzīšanas un vērtēšanas kritēriji - izcilība profesijā, nozīme dizaina popularizēšanā – pretendenta profesionālās darbības ieguldījums dizainā, starptautiska atpazīstamība/ aprite/ rezonanse – pretendenta darba vai darbības starptautisks novērtējums, ilgtermiņa ārvalstu sadarbības partneru piesaiste, dizaina vides veidošana un aktivizēšana: sadarbības skola – ražotājs, dizainers – ražotājs realizācija, ar dizainu saistītu pasākumu, izstāžu, semināru, konferenču, izglītības programmu, profesionālās pilnveides organizēšana utml., kā arī atdeve sabiedrībā – darba/darbības aktualitāte un nozīme sabiedrībā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu