Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 9. maijs 22:59:25
Uzņēmējdarbība » Alkohola ražotāji iestājas pret pieņemtajiem grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Alkohola ražotāji iestājas pret pieņemtajiem grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 22/10/2009 13:12


Komentējot Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas apstiprinātos grozījumus „Alkoholisko dzērienu aprites likumā”, kas vērsti veicināt alkohola ražošanu mājas apstākļos un piemērot pārdošanas atvieglojumus tā sauktajiem „mazajiem ražotājiem”, ARTA biedri uzskata, ka šis lēmums ir bezatbildīgs un nepārdomāts no seku un procesa kontroles viedokļa.

Šodien tika organizēta preses konference, kurā ar savu redzējumu dalījās ARTA biedri, kā arī narkologs Jānis Strazdiņš.

ARTA ir sagatavojusi un iesniegusi deputātiem un atbildīgajām ministrijām vēstuli, kurā argumentē savu pozīciju un lūdz noraidīt grozījumu projektu Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas attiecas uz 3.panta papildinājumu ar 1¹ daļu un papildinājumiem 3. panta 6.daļā. Viens no ARTA argumentiem: 30 000 litru vīna  un raudzēto dzērienu gadā ir pietiekami liels ražošanas apjoms mājsaimniekam, kas faktiski nozīmē 109 l pudeles dienā, un ARTA uzskata, ka attiecīgi runāt par atvieglojumiem dzērienu ražošana un sertifikācijā ar šiem apjomiem nedrīkst.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents H.Danusēvičs, šodien preses konferencē uzsvēra, ka šī doma ir atbalstāma tikai gadījumā, ja tirgot šos dzērienus atļauj tikai reģistrētos viesu namos, kas pieder pašam ražotājam. Pretēji, atļaujot brīvu alkohola tirdzniecību,  ¼ Latvijas mazo veikalu bankrotēs, jo nespēs izturēt konkurenci ar „točkām” un būs spiesti celt cenas pirmās nepieciešamības precēm un zaudēt pircējus.

Saeimas deputāts un narkologs Jānis Strazdiņš, komentējot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā atbalstītos grozījumus uzskata, ka tie  neatrisina problēmas ar mājas apstākļos ražota alkohola kontroli, kura būs praktiski neiespējama, tas palielinās nelegālā alkohola tirdzniecību. Jau pašreizējos apstākļos Iekšlietu ministrijas atbildīgie dienesti nespēj pilnībā izkontrolēt nelegālā alkohola tirdzniecību, kā sekas ir sabiedrības garīgās veselības un kriminogēnās situācijas pasliktināšanās.
































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu