Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 14:16:20
Uzņēmējdarbība » VUGD demonstrē jaunu ugunsdzēšamo iekārtu "Cobra"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VUGD demonstrē jaunu ugunsdzēšamo iekārtu "Cobra"
Autors: BNA, Kaspars Breidaks, 11/03/2008 12:23


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā šodien rīkoja preses konferenci, kurā demonstrēja jauno ugunsdzēšamo iekārtu ''COBRA''.

VUGD Speciālās tehnikas daļas komandieris Andris Krots interesentus iepazīstināja ar to, kā ar ''COBRA'' palīdzību iespējams dzēst ugunsgrēku slēgtā telpā neieejot tajā, kā ''COBRA'' spēj caururbt durvis un kā ''COBRA'' spēj caururbt betona bloku.

''COBRA'' darbības pamatā ir ūdens strūkla, kas sastāv no ūdens pilieniem, kuru izmērs ir viena desmitā daļa no parasta augstspiediena sūkņa radītajiem. Ūdens pilieni tiek izsmidzināti ar ātrumu ap 200 metri sekundē. Lai ugunsgrēka laikā strauji samazinātu temperatūru telpā, ''COBRA'' patērē minimālu ūdens daudzumu. ''COBRA'' radītā ūdens strūkla sekunžu laikā spēj caururbt jebkuru celtniecības materiālu. Ķieģeļu sienu ir iespējams caururbt vidēji 45 sekunžu laikā, betona bloku – 1 minūtes laikā, bleķa jumtu – vidēji desmit sekunžu laikā.








































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu