Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 07:47:55
Eiropas Savienība » Izsludina konkursu uz Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amatu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludina konkursu uz Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amatu
Autors: Solvita Barkāne, 01/10/2009 14:29

Ceturtdien, 1. oktobrī, tika izsludināts atklāts konkurss Latvijas pārstāvim uz Eiropas Kopienu Revīzijas palātas locekļa amatu.

Saskaņā ar konkursa nolikumu pretendentam jābūt augstākai akadēmiskai vai profesionālai izglītībai, kas papildināta ar speciālām zināšanām valsts pārvaldē, ekonomikā, grāmatvedībā, finanšu vadībā vai revīzijā. Tāpat jābūt labām zināšanām par Eiropas Savienības (ES) galveno institūciju darbības pamatprincipiem, kā arī izpratnei par Revīzijas palātas darbu. Kā prasība izvirzīta arī zināšanas par ES budžetā veikto ieņēmumu un izdevumu likumības un lietderības pārbaudi, kā arī zināšanas par starptautiskajiem grāmatvedības un revīzijas standartiem.

No pretendenta tiek sagaidītas labas valsts valodas zināšanas un angļu vai franču valodas zināšanas. Ir nepieciešama darba pieredze revīzijas vai finanšu jomā.

Konkursam var pieteikties līdz 15. oktobrim, nogādājot personīgi vai nosūtot Finanšu ministrijai (FM) pieteikumu dokumentus (motivētu pieteikumu, CV un augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju, kā arī citus dokumentus, ko pretendents uzskata par lietderīgiem), kā arī eseju „Mans skatījums par Revīzijas palātas vietu ES institucionālajā sistēmā”.

Kopš 2004. gada maija Latvijas pārstāvis Eiropas Kopienu Revīzijas palātā ir zvērinātais revidents Igors Ludboržs, taču viņa pilnvaru termiņš beigsies 2010. gada maijā. Līdz ar to valdība FM kā Revīzijas palātas jautājumos kompetentajai iestādei Latvijā deleģēja uzdevumu organizēt pretendentu atlases procesu.

Eiropas Kopienu Revīzijas palāta ir viena no ES galvenajām institūcijām, kuras uzdevums ir veikt visu ES un tās institūciju veikto ieņēmumu un izdevumu efektivitātes un likumības pārbaudi, kā arī ES budžeta īstenošanas uzraudzību. Par Revīzijas palātas locekļiem ieceļ pa vienam pārstāvim no katras ES dalībvalsts uz sešiem gadiem.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu