Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 01:55:40
Eiropas Savienība » Latvijas pārstāvis ievēlēts Eiropas un Vidusjūras Augu Aizsardzības organizācijas Padomes priekšsēdētāja amatā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas pārstāvis ievēlēts Eiropas un Vidusjūras Augu Aizsardzības organizācijas Padomes priekšsēdētāja amatā
Autors: Laima Paula, 23/09/2009 15:21

Francijā notiekošajā Eiropas un Vidusjūras Augu Aizsardzības organizācijas (EPPO) administratīvajā sēdē šodien, 22.septembrī, par EPPO Padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Valsts augu aizsardzības dienesta direktors Ringolds Arnītis. Latvijas pārstāvis pārvēlēts starptautiskās organizācijā, kurā ir 50 dalībvalstis – gandrīz vai visas Eiropas un Vidusjūras reģiona valstis, informē Zemkopības ministrijas speciāliste Dagnija Muceniece.

„Latvijas pārstāvja atkārtota ievēlēšana starptautiskas organizācijas padomes priekšsēdētāja amatā ir panākums visai Latvijai un pierāda, ka arī tāda maza valsts kā Latvija var būt spēlētājs starptautiskā mērogā. Pārvēlēšana šajā amatā Latvijai ir arī svarīga tieši šajā laikā, kad jāmeklē jaunas iespējas mūsu ražotājiem un eksportētājiem. Izstrādājot prasības augu tirdzniecībai, Latvija var būt kā tilts starp rietumiem un austrumiem, sekmējot austrumu kaimiņu tirgus pieejamību”, uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

EPPO ir starpvaldību organizācija, kas atbildīga par sadarbību augu aizsardzības jomā Eiropas un Vidusjūras reģionā. EPPO ietekmē augu un augu produktu tirdzniecību visā pasaulē – tā ir viena no vadošajām organizācijām pasaulē.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu