Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 16:23:50
Eiropas Savienība » Izsludināts konkurss „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas Balvas 2010”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludināts konkurss „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas Balvas 2010”
Autors: Solvita Barkāne, 11/09/2009 11:04

Ekonomikas ministrija no šī gada 7.septembra ir uzsākusi projektu pieteikumu pieņemšanu Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas Balvas 2010 nacionālā līmeņa konkursam. Ikkgadējais konkurss identificē un novērtē veiksmīgākos uzņēmumus un uzņēmējdarbības veicinātājus Eiropā, veicina popularitāti sekmīgākajiem uzņēmējdarbības politikas īstenošanas piemēriem, veido labāku izpratni par uzņēmējdarbības nozīmīgo lomu, ka arī iedvesmo un iedrošina potenciālos uzņēmējus, veicinot projektu realizēšanu starptautiskajā līmenī.

„Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvas” konkurss notiek divās kārtās: vispirms - nacionālā atlase, tad – Eiropas konkurss.

Konkursa pretendenti var pieteikt projektus piecām balvu kategorijām:
  • Balva par uzņēmējdarbības gaisotnes sekmēšanu: tiek novērtētas darbības un iniciatīvas, kas sekmē uzņēmējdarbības kultūru un garu nacionālajā, reģionālajā un vietējā līmenī, kas veicina radošumu un jauninājumu ieviešanu.
  • Balva par ieguldījumu iemaņās: tiek novērtētas reģionālās un vietējās iniciatīvas uzņēmējdarbības, profesionālo, tehnisko un vadības iemaņu uzlabošanai.
  • Balva par uzņēmējdarbības vides uzlabošanu: tiek novērtēta novatoriska politikas pieeja reģionālajā vai vietējā līmenī, kas veicina uzņēmumu izveidi un attīstību, vienkāršo ar uzņēmumiem saistītas tiesiskas un administratīvas procedūras un ievēro „domā par mazajiem vispirms” principu attiecībā uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.
  • Balva par uzņēmējdarbības internacionalizēšanu: tiek novērtētas aktivitātes, kas iedrošina uzņēmumus, it īpaši mazos un vidējos uzņēmumus, izmantot tirgus piedāvātās iespējas gan Eiropas Savienībā, gan ārpus tās.
  • Balva par atbildīgu uzņēmējdarbību: tiek novērtētas reģionālās un vietējās darbības, kas veicina uzņēmumu sociālo atbildību un ilgtspējīgu uzņēmējdarbības praksi sociālajā un/vai vides jomā. Šajā kategorijā tiek vērtēti arī uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumi neapgūtajās jomās, piemēram, bezdarbnieki vai etnisko minoritāšu pārstāvji.
Konkursā tiek aicināti piedalīties nacionālā, reģionālā vai vietējā mēroga valsts iestādes un organizācijas, pilsētas, lielpilsētas, reģioni vai kopienas, kā arī valsts iestādes un uzņēmēji, kas izveidojuši partnerattiecības starp valsts un privāto sektoru, izglītības/apmācību programmas ieviesēji, kuru projekts darbojas sekmīgi 2 gadus ar pievienoto vērtību, t.i., ir sniegts nozīmīgs ieguldījums ekonomikas attīstībā noteiktā reģiona ietvaros.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu