Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 11. maijs 00:30:56
Pasaule » Latvijas ģenerālkonsule tiekas ar Krievijas metropolītu Vladimiru
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas ģenerālkonsule tiekas ar Krievijas metropolītu Vladimiru
Autors: Ārlietu ministrija, 05/03/2008 15:30

Šī gada 5.martā Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Iveta Sers tikās ar Sanktpēterburgas un Lādogas metropolītu Vladimiru (Санкт-Петербургский и Ладожский митрополит Владимир) un pārrunāja Latvijas un Krievijas attiecības, Krievijas iekšpolitiskās aktualitātes, kā arī abu valstu pareizticīgo baznīcu sadarbību.

Iveta Sers atzinīgi novērtēja Latvijas un Krievijas attiecību pozitīvo virzību un pateicās metropolītam par Pareizticīgo baznīcas ieguldījumu Latvijas un Krievijas attiecību veicināšanā. Ģenerālkonsule un metropolīts bija vienisprātis, ka svarīga ir saticība starp abām tautām un jāturpina līdzšinējā aktīvā sadarbība, jo tā būs izdevīga abām valstīm.

Tikšanās laikā Iveta Sers Sanktpēterburgas un Lādogas metropolītam Vladimiram uzdāvināja dāvanu – fotoattēlu albumu, kurā iemūžināta svētā lielkņaza Ņevas Aleksandra pīšļu nogādāšana Rīgā pagājušā gada septembrī.

Rīgā ir Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīca, kas celta no 1819. līdz 1825.gadam. 1884.gadā Rīgā tika iesvētīta Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāle ar Krievijas cara Aleksandra III dāvinātiem 12 zvaniem.


Preses kontaktiem: ( 7 812) 449 82 90, fakss: ( 7 812) 449 82 92
Vasiļjevskij ostrov, 10.līnija, Nr.11, Sanktpēterburga
E-pasts: consulate.peterburg@mfa.gov.lv
Web: www.latviaspb.ru
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu