Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 12:40:53
Eiropas Savienība » Francijā rīko semināru par Baltijas ceļa nozīmi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Francijā rīko semināru par Baltijas ceļa nozīmi
Autors: BNA, 08/09/2009 11:53

Šodien, Parīzē Francijas Republikas Senātā notiek seminārs "Baltijas ceļš: roku rokās trīs valstis – Latvija, Lietuva un Igaunija (1989-2009)" . Pasākumu rīko Francijas Republikas Senāts un trīs Baltijas valstu vēstniecības Parīzē. Pasākuma patronāžu ir uzņēmies Senāta prezidents Žerārs Laršē (Gerard Larcher). Klātesošos uzrunās arī Eiropas Parlamenta deputāte no partijas „Pilsoniskā savienība” (PS) Sandra Kalniete.

Seminārā Parīzē Luksemburgas pilī atklāšanas runu teiks arī viena no Baltijas ceļa galvenajām rīkotājām Sandra Kalniete. Viņa atgādina, ka pirms 20 gadiem Baltijas ceļu filmēja simtiem žurnālistu, un tā gaitu rādīja visas pasaules televīzijas kompānijas. Pēc šīs vērienīgās triju tautu gribas izpausmes Rietumu politiķiem un diplomātiem vairs nebija iespējams ignorēt Baltijas jautājumu, jo tas bija ieguvis plašu Rietumu sabiedrības atbalstu. "Ieskatoties bibliogrāfijās, ir redzams, ka pēc Baltijas ceļa nesalīdzināmi pieauga publikāciju skaits par Baltijas jautājumu. Tas palīdzēja visai pasaulei atgādināt par mūsu neatkarības centieniem," norāda S.Kalniete.

Pasākuma laikā Luksemburgas pilī Parīzē, kas ir Francijas Senāta mītnes vieta, būs aplūkojama foto izstāde par vēsturisko notikumu. Pēc tam Baltijas ceļa vēsturiskās foto liecības varēs apskatīt citviet Parīzē, Grenoblē un Lionā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu