Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 05:10:14
Eiropas Savienība » Pieaudzis pozitīvi domājošo skaits par Latvijas dalību ES
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pieaudzis pozitīvi domājošo skaits par Latvijas dalību ES
Autors: Laima Paula, 07/09/2009 08:28

Šī gada augustā veiktajā sabiedriskās domas aptaujā par iedzīvotāju uzskatiem par Latvijas dalību ES iegūtie dati liecina, ka pozitīvi Latvijas dalību vērtē 26,3 % aptaujāto (2009. gada maijā – 22,5 % un 2009. gada martā - 20%). Negatīvu attieksmi pauduši 31 % (2009. gada maijā – 30%). Samazinās to aptaujāto skaits, kas izvēlas neitrālu atbildi „ne laba, ne slikta lieta”, to izvēlējušies 38,7 % aptaujas dalībnieku (2009. gada maijā – 43,5 %), informē Valsts kancelejas speciāliste Kristīne Šalme.

Latvijas dalību ES par „labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, pētījuma dalībnieki, kuri ģimenē sarunājas latviešu valodā, valsts sektorā strādājošie, iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem un Kurzemē dzīvojošie.

Latvijas dalību ES kā „sliktu lietu” biežāk vērtējuši vīrieši, iedzīvotāji, kuri vecāki par 55 gadiem, respondenti ar pamatizglītību, krievvalodīgie, nestrādājošie, respondenti ar vidējiem vai vidēji augstiem ienākumiem, Zemgalē dzīvojošie.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu